Plăcintă cu varza si fulgi de ovăz – nu numai ca este rapida, ci și foarte gustoasa! Pentru micul dejun sau o gustare ușoară, acest preparat este ceea ce ai nevoie. Veți avea nevoie de cele mai simple produse și timpul necesar pentru gătit este nimic. De obicei o fac seara pentru a servi la micul dejun, iar ceea ce nu se mănâncă dimineața merge la o gustare în timpul zilei.
Veti avea nevoie:
- Varză – 400 g. (eu am folosit varza chinezeasca (sau salata iceberg căpățână)– este mai moale)
- Fulgi de ovăz – 100 g.
- Ouă – 2 buc.
- Lapte – 150 ml.
- Sare – 1 linguriță
- Oregano – 0,5 linguriță
- Piper negru
- Praf de copt – 1 linguriță
Pentru topping:
- Ou – 1 buc.
- Cascaval – 40 g (opțional)
Modalitate de preparare:
Spargeți ouăle într-un bol incapator, turnați laptele, adăugați oregano uscat, sare, piper negru măcinat și bateți cu telul.
Adăugați fulgi de ovăz, praful de copt, amestecați și lăsați deoparte 10-15 minute pentru a lăsa fulgii de ovăz să se umfle.
Tocați mărunt varza și frecați-o ușor cu mâinile, astfel încât să elibereze puțin zeamă.
Punem varza in celelalte ingrediente si amestecam totul bine.
Luați o tavă de dimensiunea potrivită, acoperiți-o cu hartie de copt și distribuiți uniform compozitia de ovăz-varză. Ungeți hartia de copt cu ulei, daca este nevoie, să nu se lipească nimic.
Deasupra preparatului noastre se toarna un amestec de ou batut si cascaval ras fin si se baga la cuptor, la 180 grade, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit 5 minute si poate fi taiat.
După părerea mea, pentru micul dejun, acesta este o alternativă excelentă la cereale sau sandvișuri. Recomand sa-l incercati. Pofta buna!