Carnatii de casa sunt o gustare populara pregatita de multe gospodine pentru sarbatorile de Paste sau Craciun. De obicei, carnatii sunt facuti doar din carne de porc, usturoi si slanina, dar in diferite regiuni, poate fi pregatit din carne asortata si diverse condimente.
In orice caz, carnatii preparati in casa iese deosebit de delicios, aromat si de neegalat in comparatie cu orice carnacior din magazin. Pregatiti astfel de carnati de casa, iar cei dragi vor fi incantati. Pentru a face carnati se folosesc intestine subiri de porc.
Ingrediente:
- Pulpe de pui: 700 g
- Carne de porc: 500 g
- Slanina sarata: 300 g
- Usturoi: 5 catei
- Piper negru macinat: 1/4 lingurita
- Piper alb macinat: 1/4 lingurita
- Coriandru macinat: 1/4 lingurita
- Nucsoara macinata: 1/4 lingurita
- Sare: 2 lingurite
- Apa: 70 ml
- Ulei de floarea soarelui: 2 linguri
Reteta pas cu pas:
Scoateti carnea de pe pulpele de pui si șoriciul de pe slanina. Spalati totul impreuna cu carnea de porc si tamponati cu un prosop de hartie. Taiati toata carnea impreuna cu slanina in bucatele mici.
Adaugati toate condimentele, sarea si usturoiul zdrobit la carnea. Turnati apa rece si amestecati totul bine. Framantati amestecul timp de aproximativ 5-7 minute.
Spalati intestinele subtiri, curatate in interior si in exterior, si apoi umpleti-le cu amestecul folosind gatul taiat al unei sticle de plastic sau un tocator de carne cu o atasare speciala. Legati capetele intestinelor.Rulati carnaciorul pregatit intr-o spirala, legati-l cu un fir de ata, strapungeti-l cu o ac sau cu varful unui cutit.
Asezati carnaciorul intr-un vas mare de multicooker sau intr-o oala obisnuita, turnati apa rece si adaugati putina sare. Gatiti carnaciorul folosind functia multipurpose a multicooker-ului, setand temperatura la 95 de grade Celsius si timpul la 1 ora si 30 de minute.
Daca gatiti carnaciorul intr-o oala, fierbeti-l la foc mic timp de aceeasi perioada de timp. Dupa gatire, lasati carnatul sa se raceasca usor, apoi prajiti-l intr-o cantitate mica de ulei sau slanina topita pana capata o culoare aurie frumoasa. Lasati carnaciorul sa se raceasca. Infasurati-l in hartie de copt.
Asezati carnaciorul intr-un loc rece pentru cateva ore. Acest tip de carnaț delicios pregatit in acest fel poate fi taiat si servit la orice masa festiva. Pastrati un astfel de carnacior infasurat in hartie pergament in frigider. Poate fi pastrat timp de aproximativ o saptamana.
Pofta buna!