Pentru ca iubeam foarte mult caramelele atunci cand eram mica si pentru ca imi plac foarte mult si acum insa nu mai sunt de acord cu ideea de „cumparat” am incercat sa le fac acasa si sa reproduc gustul cu care eram obisnuita.
Caramelele mele au iesit delicioase, cu un gust intens de lapte, dulci si foarte bune. Daca vreti, voi puteti scadea cantitatea de zahar insa mie mi s-au parut perfecte. Cantitatea de zahar este importanta pentru ca asigura consistenta siropului si consistenta caramelelor.
Ingrediente necesare:
- 1 litru de lapte;
- 3 cani de zahar;
- 1 vârf de cuțit de praf de bicarbonat de sodiu / aprox 2 – 3 grame;
- 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Amesteca laptele cu zaharul si bicarbonatul de sodiu (un varf de cutit) la foc mediu, amestecand continuu pana da in clocot.
Continuați să amestecați până se îngroașă și caramelul începe să devină maro deschis și să se desprindă de pe fundul oalei (aproximativ 1 oră sau mai mult).
Opriți focul, lăsați puțin să se răcească și mai amestecați puțin, ceea ce îl va face sa devina și mai gros.
Ungeți o tava potrivita ca marime, cu unt și turnați compozitia de caramele. Lasati sa se raceasca bine si taiati in bucatele inainte de servire.
Este de preferat sa le serviti reci, pentru ca gustul de lapte va fi mai intens insa sunt foarte bune si la temperatura camerei, deoarece vor fi mai moi.