Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Cheesecake cu Brownie Red Velvet: O Prăjitură Delicioasă Cu Care Îți Vei Îndulci Familia

by Bucătăria Mirunei
22 ianuarie
brownie red velvet

Aceste prăjituri, în care cheesecake-ul se combină cu brownie-ul după tehnologia Red Velvet, îmbină două deserturi delicioase într-unul singur. Blatul pufos și suculent de culoare roșie se întrepătrunde cu un cheesecake cremos și vanilat. Gustul acestui desert este la fel de impresionant ca și aspectul său.

Crearea contrastului de vârtejuri roșii în compozitia albă de cheesecake oferă prăjiturii un aspect foarte neobișnuit, aproape de basm. Dar, de fapt, această frumusețe se obține foarte ușor.

Pentru brownie

  • 125 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao pudră nesărată
  • 0,25 linguriță sare
  • 1 lingură colorant alimentar roșu
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 0,5 linguriță oțet alb
  • 2 ouă
  • 150 g făină de grâu

Pentru cheesecake

  • 225 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 50 g zahăr
  • 0,5 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou mare

-2

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de 20 x 20 cm cu hârtie de copt, lăsând marginile hârtiei să depășească tava cu 5 cm. Ungeți marginile tăvii care nu sunt acoperite de hârtie cu unt.

Într-un bol mare, amestecați bine untul topit, zahărul, cacao pudră, sarea, colorantul alimentar roșu, vanilia și oțetul.

Adăugați ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.

După ce ouăle sunt complet încorporate, adăugați făina și frământați până obțineți un aluat neted și omogen.

Cheesecake

În bolul mixerului, combinați crema de brânză, zahărul și vanilia. Bateți până obțineți o cremă densă. Adăugați oul și amestecați până la omogenizare.

Turnați aluatul de brownie „red velvet” în tava pregătită, lăsând deoparte aproximativ 100 g de aluat, care va fi folosit mai târziu.

Peste stratul de brownie, turnați uniform crema de cheesecake.

-4

Peste stratul de cheesecake, puneți câte o lingură din aluatul rămas de brownie. Folosind un cuțit subțire sau o scobitoare, creați vârtejuri decorative în cheesecake, combinând cele două straturi.

Sfat: nu exagerați cu vârtejurile. Dacă faceți prea multe mișcări, riscați să amestecați complet cheesecake-ul cu brownie-ul. Puteți crea modele în formă de opt.

-5

Puneți tava în cuptorul încins și coaceți la 180°C timp de 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede de brownie sau cheesecake bine copt. Dacă prăjitura pare prea umedă, lăsați-o în cuptor câteva minute în plus.

Lăsați prăjitura să se răcească complet în tavă, apoi scoateți-o trăgând de marginile hârtiei de copt. Tăiați-o în pătrate și serviți cu ceai.

-6

Sfaturi

De ce aluatul devine roșu? Aici folosim un aluat „ca pentru brownie”, dar cu o cantitate redusă de cacao pudră și adăugăm oțet. Acest lucru estompează ușor gustul de ciocolată și oferă blatului o nuanță roșiatică, intensificată de colorantul alimentar roșu.

Pot să renunț la oțet? Da. Oțetul alb este clasic în deserturile „Catifea Roșie”, contribuind la culoarea roșie și intensificând aroma de cacao. Totuși, în această rețetă, oțetul este utilizat în cantități mici. De aceea, am adăugat colorant alimentar pentru a obține o culoare mai vibrantă, astfel încât puteți renunța la oțet dacă doriți.

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne