Descoperă savoarea autentică a tradiției culinare moldovenești cu această rețetă de borș moldovenesc. Acest deliciu este un amestec perfect de arome și texturi, îmbinând carnea de vită suculentă cu legume proaspete și castraveții murați pentru un gust complex și îmbietor.
Aromată cu pătrunjel și leuștean proaspăt, această rețetă va deveni cu siguranță un favorit în familia ta. Hai să descoperim împreună cum să prepari acest borș moldovenesc delicios și sățios
Ingrediente pentru 5-6 portii de bors moldovenesc :
- carne de vita 400 g;
- ceapa 60 g;
- morcov 100 g;
- telina si albitura 150 g;
- castraveti murati 150 g;
- bors 3-400 ml;
- sare dupa gust;
- patrunjel verde si
- leustean.
Cum se face borsul moldovenesc ?
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe pana ce carnea este aproape fiarta. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina, albitura si castravetii murati se taie jutien (fasii).
Se adauga la fiert zarzavatul iar dupa 10 minute si castravetii. Dupa ce toate legumele si carnea sunt bine fierte, se
adauga borsul fiert separat si se potriveste gustul cu sare. inainte de servire se adauga leustean si patrunjel verde tocat.