Lămâile se numără printre cele mai apreciate fructe din lume, datorită conținutului bogat în vitamina C, fibre și alți compuși naturali valoroși.
Consumul de lămâi este asociat cu numeroase beneficii pentru organism, între care controlul greutății corporale, îmbunătățirea sănătății inimii și a digestiei.
Lămâia este cel mai des folosită sub formă de suc, adăugat în apă sau în diverse sosuri pentru salate.
6 beneficii posibile ale lămâilor, studiate de cercetători – Cum te ajută apa cu lămâie?
O lămâie 31 mg de vitamina C, o cantitate generoasă, care acoperă 51% din doza zilnică recomandată (DZR). Studiile arată că printr-un consum de fructe și legume bogate în vitamina C se poate obține o reducere a riscului de boli cardiace și a accidentelor vasculare.Consumul unui pahar de apă cu lămâie zilnic te poate ajuta să reduci semnificativ riscul bolilor cardiovasculare.
Vitamina C nu este însă singurul nutrient responsabil pentru acest efect protector asupra sistemului cardiovascular. Fibrele pe care lămâia le conține scad de asemenea anumiți factori de risc ai afecțiunilor cardiace.
De exemplu, un studiu a demonstrat că 24 g de fibre extrase din citrice pe zi, timp de 1 lună, a redus nivelul colesterolului total din sânge.
Există și alți compuși în lămâie, mai puțini cunoscuți, care au efect hipocolesterolemiant: hesperidina și diosmina.
Ajută la controlul greutății corporale
Lămâia este deseori asociată cu scăderea în greutate. Există câteva teorii care susțin această ipoteză. Una din ele este aceea că pectina (un tip de fibră solubilă) din lămâie își mărește volumul în stomac, cauzând astfel o senzație de sațietate pentru mai mult timp.
Cu toate acestea, cei mai mulți consumă sucul de lămâie, și nu fructul întreg. Problema este că sucul nu conține pectină – fibra responsabilă cu promovarea sațietății.
Așadar, dacă vreți să vă bucurați de efectele pectinei, încercați să consumați lămâie ca atare, nu sub formă de suc.
O altă teorie susține că apa caldă cu suc de lămâie ajută la pierderea în greutate. Creșterea consumului de apă este indicat în orice cură de slăbire deoarece apa ajută la arderea unui număr mai mare de calorii. Este posibil ca doar apa să producă efectul de slăbire, și nu lămâia în sine.
Alte teorii sugerează că lămâia conține anumiți compuși din plante care ar putea contribui la pierderea în greutate. Un studiu pe șoareci hrăniți cu o dietă de îngrășare a arătat că animalele care au primi polifenoli extrași din coaja de lămâie au avut un câștig mai mic de greutate și grăsime corporală decât șoarecii care nu au primit acest supliment.
Cu toate acestea, nu există nici un studiu care să confirme faptul că acești compuși din lămâie produc efecte similare și la oameni.
Previn pietrele la rinichi
Consumul de lămâie ar putea împiedica formarea calculilor renali datorită acidului citric, care mărește volumul urinei și crește pH-ul acesteia, creând astfel un mediu mai puțin favorabil pentru dezvoltarea pietrelor. Deși prin natura ei este acidă, atunci când ajunge în corp, lămâia devine alcalină.
Pietrele la rinichi sunt bulgări mici care se formează atunci când deșeurile se cristalizează și se depun în rinichi. Persoanele cu pietre la rinichi sunt predispuse să le facă în mod repetat.
125 ml de suc de lămâie pe zi înseamnă un aport suficient acid citric pentru prevenirea formării pietrelor la persoanele care le au deja.
Câteva studii au arătat de asemenea că și limonada are efecte profilactice, însă alte studii nu au obținut nici un efect. Când rezultatele studiilor sunt mixte, ele pot fi considerate a fi neconcludente.
Este nevoie așadar de mai multe studii bine realizate pentru a stabili dacă sucul de lămâie influențează în vreun fel apariția calculilor renali.
Protejează împotriva anemiei
Anemia apare în cele mai multe cazuri la persoanele care nu consumă suficiente alimente bogate în fier (anemie prin deficit de fier).
Lămâile nu sunt o sursă foarte bună de fier, însă ele pot ajuta la prevenirea anemiei prin îmbunătățirea absorbției fierului din alte alimente consumate, în special a celor de origine vegetală.
Intestinul absoarbe ușor doar fierul din carne și pește, acest tip de fier fiind cunoscut sub numele de „fier hem”. Fierul din plante și alimente vegetale (non-hem) are nevoie de alți nutrienți pentru a fi asimilat, precum vitamina C.
De aceea experții recomandă persoanelor anemice care au un regim vegetarian să asocieze alimentele bogate în fier cu alimente bogate în vitamina C sau acid citric.
Lămâile nu ajută la tratarea anemiei, dar sunt o parte importantă a dietei persoanelor cu anemie deoarece asigură o absorbție optimă a fierului din toate alimentele ingerate.
Reduc riscul de cancer
Numeroase studii au arătat că dietele bogate în fructe și legume ajută la prevenirea mai multor boli cronice, printre care și cancerul. Cercetările de tip observațional au descoperit că cei mai mari consumatori de fructe citrice au prezentat cel mai mic risc de cancer. Cu toate acestea, alte studii nu au obținut nici un rezultat.
Studiile în eprubetă au arătat că lămâile conțin mulți compuși care au capacitatea de a distruge celulele canceroase. Nu se știe însă dacă produc același efect și în corpul uman.
Unii cercetători sunt de părere că limonenul și naringenina din lămâi au efecte anticancerigene, însă și această ipoteză trebuie confirmată de mai multe studii.
Studiile pe animale au arătat că D-limonen, un compus care se găsește în uleiul de lămâie are proprietăți anticancerigene.
Într-un alt studiu pe rozătoare, cercetătorii au folosit pulpa din mandarine, bogată în beta-criptoxantină și hesperidină – compuși antioxidanți pe care îi găsim și în lămâi. Aceste substanțe au împiedicat dezvoltarea de tumori maligne pe limbă, plămâni și în colon.
Este important de menționat că cercetătorii au folosit doze foarte mari de acești compuși, mult mai mari decât am putea extrage în urma unui consum obișnuit de fructe citrice.
Deși unii compuși din lămâi și alte citrice au un potențial anticancerigen, nu există studii științifice de calitate care să indice cu certitudine că aceștia ar putea combate cancerul la oameni.
Îmbunătățesc digestia
Lămâile conțin carbohidrați în proporție de 10%, cei mai mulți provenind din fibre solubile și zaharuri simple. Pectina este principala fibră din lămâi care poate îmbunătăți sănătatea intestinali și încetini digestia zaharurilor și a amidonului, contribuind totodată la scăderea nivelurilor de zahăr din sânge.
Pentru a beneficia de efectele pectinei din lămâie, trebuie să mâncăm pulpa. Cei care consumă doar sucul se lipsesc de beneficiile fibrelor din citrice.
Lămâia este o sursă foarte bună de vitamina C, fibre solubile și antioxidanți care au anumite beneficii pentru sănătate. Consumul acestor fructe citrice ar putea ajuta la scăderea în greutate și a riscului de boli de inimă, anemie, calculi renali, probleme digestive și cancer.
Ce trebuie să știți despre dieta de detoxifiere cu lămâie
Dietele de detoxifiere se bucură de o popularitate crescută, mai ales în rândul celor care vor să slăbească.
Dieta cu lămâie este fără îndoială una din cele mai cunoscute. Ea presupune consumul exclusiv de suc de lămâie timp de 1 sau 2 săptămâni, fără alimente solide. Obiectivul este înlăturarea toxinelor și curățarea corpului.
Deși are un scop foarte bun, oamenii de știință nu au încă dovezi care să susțină eficiența acestei diete. În unele cazuri ea poate fi chiar periculoasă.
Conceptul dietelor detoxifiante au la bază practici medicale de eliminare a unor substanțe nocive din corp, precum alcool, medicamente, droguri, metale grele sau alte toxine. Însă atunci când este realizată în afara unui context medical specific, detoxifierea poate fi cel mult o simplă dietă, lipsită de susținere științifică.
Susținătorii dietei de detoxifiere cu lămâie sunt de părere că ea poate ajuta la pierderea în greutate, creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea aspectului pielii. În acest articol veți descoperi cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre această metodă de detoxifiere înainte de a o pune în practică.
Dieta de detoxifiere cu lămâie – funcționează?
Nu există studii care să confirme că dietele detoxifiante pot înlătura cu succes toxinele acumulate în corp, sau că au vreun beneficiu anume.
Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că însuși conceptul de detoxifiere este străin modului de funcționare a corpului.
Ideea că organismul ar avea nevoie de o stimulare suplimentară pentru eliminarea substanțelor toxice este greșită deoarece corpul face acest lucru singur.
Organismul uman este dotat cu capacitatea de a se proteja de efectele nocive ale toxinelor prin eliminarea lor în mod natural.
Cum se auto-detoxifică organismul
Corpurile noastre funcționează mai bine decât orice mașinărie sau robot proiectat să îndeplinească anumite funcții. El a fost înzestrat de Dumnezeu să descompună și să înlătură substanțele periculoase. Nu doar toxinele, ci și bacteriile, alcoolul, deșeurile metabolice și substanțele chimice poluante.
Intestinul gros absoarbe nutrienții din alimentele pe care le consumăm și le distribuie în fluxul sanguin. Corpul excretă apoi nutrienții rămași ca deșeuri solide.
Ficatul este unul din principalele organe care acționează ca un filtru pentru corp. El ajută la eliminarea toxinelor, curăță sângele, descompune nutrienții și medicamentele. Rinichii la rândul lor filtrează sângele cu scopul de a elimina excesul de toxine.
Plămânii înlătură deșeurile produse de dioxidul de carbon din sânge și le degajă afară din corp. Iată prin câte mijloace reușește corpul să se curețe singur și să se protejeze de efectele nocive ale toxinelor.
De ce dieta de detoxifiere cu lămâie nu funcționează
Pentru ca o dietă de detoxifiere să funcționeze, ea trebuie să stimuleze procesele naturale de detoxifiere ale organismului. Or, dieta cu lămâie nu numai că nu stimulează aceste procese, ci chiar le poate împiedica.
Această dietă este în primul rând extrem de restrictivă. Iar în lipsa unei alimentații echilibrate, corpul nu va primi suficienți nutrienți și energie de care are nevoie pentru a funcționa corect. Astfel, inclusiv mecanismele de detoxifiere pot fi împiedicate de o dietă extremistă precum este bazată doar pe consumul de lămâie.
Dieta cu lămâie nu conține nici calorii, nici fibre. Fibrele susțin funcția intestinului gros, influențează metabolismul și au implicații importante în procesele digestive. În lipsa unei cantități optime de fibre, intestinul gros nu poate înlătura toxinele și deșeurile din corp la fel de eficient.
Beneficii posibile
După cum vedem, dieta cu lămâie nu ajută la detoxifierea corpului, însă poate avea alte beneficii. Unele persoane susțin că în urma acestei diete s-au simțit mai revigorați și energizanți. Aceste efecte se pot obține însă prin mijloace mai sănătoase și mai sigure.
O îmbunătățire semnificativă a nivelului de sănătate se poate obține prin simpla renunțarea la vicii (alcool, tutun) și adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe alimentație echilibrată, mișcare fizică și somn suficient.
Este posibil ca dieta de detoxifiere cu lămâie să ajute la pierderea în greutate deoarece este bazată pe o restricție calorică foarte mare. Un studiu pe femei supraponderale din Coreea a arătat că dieta cu lămâie ținută 7 zile a redus grăsimea corporală.
Aceasta nu este însă cea mai eficientă metodă de a slăbi. Și cu siguranță nu este cea mai sănătoasă, cu efecte durabile. Dietele care nu oferă corpului cantitatea necesară de calorii au de obicei o influență negativă asupra greutății corporale și a apetitului.
Revenirea la o alimentație normală după o dietă atât săracă în calorii precum este dieta cu lămâie va duce cel mai probabil la o creștere rapidă în greutate.
Câteva studii susțin că anumite forme extreme de restricție calorică și de post ar putea avea unele beneficii, însă este vorba despre diete bazate pe alimente sănătoase și diverse: fructe, legume, alimente integrale.
Ce efecte secundare au dietele de detoxifiere
Detoxifierea corpului prin diverse mijloace produce în multe cazuri anumite efecte secundare, precum:
- probleme gastrointestinale
- oboseală
- dureri de cap
- slăbiciune
- deshidratare
- dependență
- creșterea în greutate pe termen lung
- malnutriție
Unele persoane mai folosesc și laxative în timpul dietelor de detoxifiere, iar acestea pot cauza diaree severă.
Dietele de detoxifiere sunt îndeosebi periculoase pentru persoanele care suferă de boli de inimă și diabet, dar și pentru cei tineri.
Cum se face dieta de detoxifiere cu lămâie
Dacă aveți în plan să încercați această dietă, trebuie să știți că ea se bazează pe înlocuirea meselor cu un amestec format din:
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 linguri de sirop de arțar
- piper cayenne
- apă
Această dietă se poate ține câteva zile sau câteva săptămâni. Unele persoane găsesc că este mai ușor să elimine alimentele solide treptat, în primele zile, și abia apoi să adopte o dietă completă lichidă. Alte persoane includ și laxative din plante în dietă.
Americanii pot găsi de cumpărat acest amestec ca o băutură pre-preparată. Însă FDA nu a aprobat utilizarea acestui tip de băuturi întrucât nu poate garanta pentru conținutul sau siguranța lor.
Dieta de detoxifiere cu lămâie este o dietă lichidă, care presupune un consum exclusiv de apă cu suc de lămâie, piper cayenne și sirop de arțar. Scopul principal al acestui regim este curățarea corpului de toxine.
Trebuie să știți că nu există dovezi care să susțină eficiența acestei diete. Procedeele de detoxifiere pot fi chiar dăunătoare. Dacă aveți de gând să încercați o astfel de dietă, cereți sfatul medicului sau a unui nutriționist. El vă va spune dacă este potrivită sau sigură în cazul vostru, și dacă ar putea avea efecte mai curând grave decât benefice asupra stării voastre de sănătate.
7 beneficii ale consumului de apă cu lămâie și rețete pentru slăbit
Apa cu lămâie este probabil prima rețetă de detoxifiere pe bază de apă. Este atât de virală încât se găsește pe toate site-urile. Pe lângă faptul că este extrem de savuroasă, răcoritoare și revigorantă, apa cu lămâie are și anumite beneficii, pe care vă invităm să le descoperiți în acest articol.
Este o băutură obținută din apă și suc proaspăt stors de la lămâie. Se poate consuma rece sau caldă, de regulă fără zahăr, miere sau alt îndulcitor. Însă acest lucru depinde de gustul fiecăruia și de scopul pentru care o folosește.
Apa cu lămâie poate fi ambalată într-o sticlă portabilă și luată la serviciu, la școală, în călătorie sau oriunde în altă parte, pentru a vă bucura de o tratație sănătoasă. Este cu siguranță o alegere mai bună decât o cutie de Coca-cola sau alte băuturi „energizante” din magazine, bogate în zahăr și calorii.
Ce beneficii are apa cu lămâie
Apa în sine este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Adaosul de lămâie poate însemna un beneficiu în plus. Acest fruct conține antioxidanți puternici, precum flavonoide, care au fost asociați cu protejarea celulelor de daunele radicalilor liberi.
- Protejează sistemul cardiovascular
Lămâia ne oferă cantități importante de vitamina C și potasiu. Acest mineral susține sănătatea cardiovasculare îndeosebi prin efectul de scădere sau reglare a tensiunii arteriale. Studiile au arătat că persoanele care consumă multe alimente bogate în potasiu au un risc mai mic cu 27% de a suferi un accident vascular cerebral sau de a se îmbolnăvi de o afecțiune cardiacă.
- Ajută la pierderea în greutate
Lămâia este de multe ori folosită în curele de slăbire. Studiile au arătat că apa stimulează în mod natural metabolismul. De aceea consumul unui pahar de apă caldă cu suc de lămâie dimineața a devenit un obicei sănătos zilnic pentru foarte mulți oameni care urmează o dietă de slăbit.
Detoxifierea cu apă și lămâie poate ajuta de asemenea la reducerea apetitului și a poftelor alimentare.
- Ajută digestia
Acizii din lămâie încetinesc procesele digestive, iar acest lucru înseamnă că organismul va absorbi și utiliza mai eficient nutrienții din alimentele ingerate.
Cu cât mai lentă este rata de absorbție, cu atât mai puțin probabil este ca nivelurile de insulină să crească brusc.
- Ajută la purificarea ficatului
Apa este o parte importantă a oricărei metode de detoxifiere. Enzimele din lămâie produc o stimulare a funcțiilor detoxifiante ale ficatului, ajutând astfel la eliminarea deșeurilor din corp.
- Stimulează sistemul imunitar
Acest efect se datorează fără îndoială conținutului mare de vitamina C regăsit în lămâie. O lămâie acoperă 187% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Această vitamină acționează de asemenea ca un antioxidant, care neutralizează radicalii liberi asociați cu boli cronice și îmbătrânirea prematură.
- Îmbunătățește aspectul pielii
Lămâia este o sursă valoroasă de antioxidanți care pot ajuta la menținerea pielii tinere și sănătoase. Acești compuși pot ajuta la reducerea coșurilor și a ridurilor. Totodată, vitamina C are efecte tonifiante asupra pielii.
Sucul de lămâie consumat intern curăță sângele și păstrează frumusețea pielii. El se poate aplica și pe cicatrici, petele de bătrânețe sau petele maronii pentru estomparea lor.
Rețete pe bază de apă și lămâie
Apa și lămâia pot constitui o bază simplă pentru diferite rețete de băuturi hidratante, răcoritoare și energizante. Nu folosiți suc de lămâie gata preparat din magazine. De regulă se folosește sucul de la ½ lămâie la 1 cană de apă.
Apă cu lămâie și castravete
Este una din cele mai populare rețete, ideale pentru zilele caniculare de vară. Castraveții sunt săraci în calorii, bogați în apă și potasiu, care ajută la slăbit și la stabilizarea tensiunii arteriale. Tăiați un castravete felii și adăugați-l în carafa cu apă și felii de lămâie. Lăsați ingredientele la infuzat câteva ore, la frigider.
Apă caldă cu lămâie și miere
Această rețetă poate fi benefică mai ales în caz de răceală și gripă. În sezonul rece poate fi consumată și în scop preventiv, în fiecare dimineață.
Amestecați sucul de la jumătate de lămâie cu 1 cană de apă fierbinte și 1 linguriță de miere.
Apă caldă cu lămâie și mentă
La fel ca rețeta precedentă, și această versiune, cu mentă, are efecte calmante și revigorante în caz de răceală și gripă.
Amestecați sucul de la jumătate de lămâie cu o cană de apă fierbinte și câteva crenguțe de mentă. Se poate adăuga și 1 linguriță de miere de albine.
Apă cu lămâie, castravete și mentă
Aceasta este o versiune rece, menită să hidrateze și să răcorească organismul în zilele caniculare. Este aromată și delicioasă, bogată în nutrienți. Asemenea castraveților, menta reduce balonarea și temperatura corpului.
Apă cu lămâie și cayenne
Această rețetă a fost concepută în anul 1940 de Stanley Burroughs și a fost inclusă în cartea „Master Cleanse”. Autorul a promovat această rețetă ca parte a planului său de cură de slăbire și ca remediu pentru diverse afecțiuni.
Piperul cayenne adăugat în apa cu lămâie are efecte stimulente importante, asupra metabolismului și a sistemului circulator. Totodată, stimuleză digestia și ajută la reglarea zahărului din sânge.
Umpleți o cană cu apă caldă, stoarceți sucul de la ½ lămâie și adăugați un praf de piper cayenne. Amestecați și beți.
Apă cu lămâie și ghimbir
La fel ca rețeta de mai sus, și aceasta are un gust picant și un efect stimulator asupra metabolismului, a proceselor digestive și a circulației sangvine.
Ghimbirul este antiinflamator și detoxifiant. Întrucât pune sângele în mișcare și poate încălzi corpul, este mai indicat să consumați această băutură în sezonul rece.
Fie că vă doriți să slăbiți, fie să vă detoxifianți, să vă stimulați metabolismul sau să vă răcoriți, apa cu lămâie este un mijloc eficient în orice caz.
Oricine poate consuma apă cu lămâie. Singura condiție este ca această băutură să nu înlocuiască mesele zilei. Ea trebuie inclusă doar în cadrul unei diete echilibrată și diverse.
Consumul zilnic de apă cu lămâie este cu siguranță unul din cele mai sănătoase tabieturi ale omului modern.
Coaja de lamaie: beneficii extraordinare asupra sanatatii
Lamaia este binecuvantata cu atat de multe proprietati de vindecare, incat nici o parte din ea nu ar trebui sa fie aruncata. Lamaile au foarte multe utilizari foarte bine cunoscute, adaugand un gust proaspat apei pe care vrei sa o bei, la curatarea obiectelor din casa si adaugarea de aroma in multe feluri de mancare.
Totusi, foarte multi oameni iau in considerare numai pulpa si sucul de lamaie pentru folosire. Daca folosesti numai aceste parti si nu folosesti coaja, ai putea rata foarte multe lucruri. Prin urmare, care sunt avantajele majore aduse de folosirea unei intregi lamai?
Clarificare: aveti in vedere faptul ca lamaile din comert, cel mai adesea sunt stropite cu tot felul de substante. Lucru valabil si pentru portocale, grapefruit si in general majoritatea fructelor. Daca va decideti sa consumati coaja de lamaie sau coaja altor fructe pentru proprietatile pe care acestea le au, asigurati-va ca sunt fructe bio care nu au fost stropite si tratate cu substante toxice.
Iti ofera mai multe vitamine si mai multe substante nutritive
Coaja de lamaie contine de 5 pana la de 10 ori mai multe vitamine si substante nutritive decat sucul de lamaie in sine. Doar pentru a numi cateva: Vitamina C, Vitamina A, beta caroteni, folati, calciu, magneziu si potasiu.
Cojile de lamaie pot fi de foarte mare ajutor in eliminarea elementelor toxice din corp. Acest lucru inseamna ca cojile de lamaie pot sa iti ajute corpul sa scape de elementele carcinogene.
Cojile de lamaie contin unele componente cunoscute ca salvestrol Q40 si limonene, care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a lupta impotriva celulelor canceroase din corp. De asemenea, flavonoidele ce sunt prezente in coaja de lamaie sunt cunoscute ca fiind eficiente in reducerea diviziunii celulelor canceroase.
Prin urmare, consumul de coji de lamaie este cunoscut ca fiind o masura preventiva impotriva dezvoltarii diferitelor tipuri de cancer, printre care se numara cancerul de san, cancerul de colon si cancerul de piele. Un studiu a aratat ca consumul unui ceai cald cu coaja de lamaie s-a dovedit a fi foarte benefic in prevenirea dezvoltarii de celule canceroase.
Articol util 2: citeste despre dieta cu limonada
Stimuleaza sanatatea osoasa
Cojile de lamaie contin foarte mult calciu si vitamina C. consumarea cojilor de lamaie te poate ajuta in prevenirea osteoporozei, a artritei reumatoide, a poliartritei inflamatorii si a altor afectiuni osoase.
Determina scaderea nivelelor de colesterol
Digerarea cojilor de lamaie va ajuta la scadera nivelelor de colesterol de tip LDL, cunoscut ca fiind colesterolul rau, prin intermediul flavonoidelor polifenolici cin compozitia sa. Vitamina C si vitamina P pot sa ajute la curatarea vaselor de sange, prevenind sau reducand la minim riscurile de a dezvolta diferitele afectiuni ce au legatura cu nivelele mari de colesterol, afectiunile cardiace si boala inimii diabetice. Asta este ceea ce am irosit noi!
Info: citeste despre efectele colesterolului
Aici este un sfat cum poti sa folosesti cojile de lamaie in dieta ta:
Ingheata lamai intregi in congelatorul tau, apoi bucati de coaja de lamaie la mancaruri, bauturi si in supe, pentru a te bucura de toate beneficiile sale.
O lamaie cu bicarbonat de sodiu, ne poate proteja impotriva aparitiei cancerului de colon
Aceasta combinatie a trezit multe controverse, dar si multe anticipari. Motivul penetru care se intampla acest lucru se bazeaza pe ideea ca, daca consumam o lamaie cu bicarbonat de sodiu, ne poate proteja impotriva aparitiei cancerului de colon.
Trebuie sa tii cont de faptul ca exista foarte multe alimente care sunt etichetate ca fiind “anti cancerigene” si care nu sunt, de fapt, mai mult decat niste simple elemente naturale, cu un continut bogat in anti oxidanti si care prezinta proprietati alcaline. Dar faptul ca prezinta aceste proprietai nu inseamna in mod neaparat ca ne poate impiedica sa suferim din cauza acestei boli si chiar mai putin ca poate sa vindece cancerul. Tine minte ca lamaia si bicarbonatul de sodiu, ca si alte alimente, cum ar fi de exemplu rosiile, capsunile, piersicile si strugurii, iti ofera vitamine, substante minerale si enzime benefice, care te pot ajuta sa eviti anumite boli intr-o oarecare masura.
Dar acestea nu reprezinta un leac in mod direct, ci sunt un simplu ajutor de mici proportii si cu siguranta nu reprezinta o solutie directa si infailibila. Atunci, ar trebui sa le folosim ? Desigur ca o dieta buna, care sa contina elemente cum ar fi de exemplu lamaia si bicarbonatul, este foarte potrivita si un stil de viata ne-ar putea fi de foarte mare folos, dar nu vom putea evita niciodata in mod complet sansele de a dezvolta cancer. Pentru a lamuri lucrurile, haideti s vedem ce mari proprietati prezinta un pahar de suc de lamaie cu bicarbonat de sodiu.
Alcalinizant
Amestecul de lamaie si de bicarbonat de sodiu are capacitatea de a iti alcaliniza organismul. Acest lucru ne poate ajuta, de exemplu, sa combatem acidoza, care apare atunci cand rinichii nu pot elimina destul acid din corp sau atunci cand corpul nostru produce prea mult acid. Este, prin urmare, un remediu foarte bun pentru a avea grija de rinichi, de a le facilita munca si, de asemenea, ne poate ajuta sa ne detoxifiem organismul si si sa ardem grasimile.
Iti poate stimula procesele de digestie
Mancarea este digerata mai bine, poate sa lupte impotriva acelor acizi digestivi care ne afecteaza negativ stomacul sau esofagul, flatulenya este evitata si, ce este cel mai important, poate sa lupta impotriva refluxului gastro esofagian.
Pentru sanatatea ficatului tau
Acest tonic pur alcalin poate sa faca foarte multe lucruri pentru starea de sanatate a ficatului nostru. Va actiona ca un catalist, pentru a isi efectua functiile de purificare intr-un mod mai eficient.
Poate sa ajute la pierderea in greutate
Trebuie doar sa dizolvi o lingura de bicarbonat de sodiu in amestecul dintre apa si sucul a jumatate de lamaie si apoi poti sa bei acest amestec, ceea ce iti va purifica corpul.
Ingredientele necesare:
- Sucul unei lamai
- O lingurita de bicarbonat de sodiu
- Un pahar de apa
Modul de preparare
- Este foarte important sa speli lamaia bine, sa o tai in doua jumatati si sa le storci pentru a le obtine sucul
- Apoi pui apa in pahar, adaugi sucul proaspat de lamaie si lingura de bicarbonat de sodiu, amestecandu-le bine cu o lingura
- Este cel mai bine sa faci acest lucru in fiecare dimineata si sa bei acest suc pe stomacul gol; cel mai ibne este sa prepari acest suc exact atunci cand urmeaza sa il folosesti
Dupa ce ai luat acest tratament timp de o saptamana, ar trebui sa iei o pauza de doua saptamani, dupa care sa il repeti. In acest mod, poti sa ataci celulele canceroase din corpul tau si sa poti preveni aparitia tumorilor. Este eficient in lupa impotriva cancerului, in special cel de san si cel de colon.