sâmbătă, septembrie 24, 2022

Balmoș  – Rețeta Copilăriei. Cum Se Numește În Zona Ta?

Balmosul este o reteta super simplă, rapidă si extrem de gustoasă pentru care ai nevoie de mămăligă și o brânză de oi grasă și bună. Balmoșul poate fi denumit diferit, în funcție de zona din care sunteți, însă rețeta este aceeași.

Când eram mică și nu vroiam să mănânc brânză de oi, bunica mea îmi spunea că îmi face un ”urs de brânză” și astfel mâncam și brânză și mămăligă. Voi cum denumeați balmoșul în copilărie?

Pentru balmoș avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 ml de iaurt natural
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina de porumb
  • 50 gr de unt, sare
  • 100-150 gr de brânză de oi

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti mămăliga – punem apa într-o cratiță sau ceaun, adăugăm untul, iaurtul și sarea și lăsăm la fiert la foc mic. Cand apa începe să fiarbă, adăugați făina de porumb (în fir subțire pentru a nu se face cocoloașe) și amestecați continuu.

reteta de balmos

Când se îngroașă mămăliga adăugați brânza sfărâmată și mai gătiți 8-10 minute la foc mic, amestecând constant.

Când este gata, balmoșul se răstoarnă pe o farfurie sau cu ajutorul unei linguri, putem forma niște ”găluște”.

Balmoșul se poate mânca ca atare sau cu smântână/iaurt/lapte bătut sau chiar cu varză murată (dacă vă place).

Voi cum mâncați balmoșul în copilărie?

Să aveți poftă!

ann
ann
Dacă ai vreo nelămurire în legătura cu vreounul din articolele scrise de mine pe alecia.ro, nu ezita să-mi trimiți un mesaj sau să-mi scrii un comentariu pe blog și voi incerca să iți raspund sau să te ajut cu cea mai mare plăcere cât de repede pot. Dacă ți-au plăcut articolele mele, mulțumește-mi cu un share pe rețelele de socializare pe care activezi ;)

Alte articole interesante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.