Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Balmoș  – Rețeta Copilăriei. Cum Se Numește În Zona Ta?

by Maria
21 ianuarie
reteta de balmos cu branza

Balmosul este o reteta super simplă, rapidă si extrem de gustoasă pentru care ai nevoie de mămăligă și o brânză de oi grasă și bună. Balmoșul poate fi denumit diferit, în funcție de zona din care sunteți, însă rețeta este aceeași.

Când eram mică și nu vroiam să mănânc brânză de oi, bunica mea îmi spunea că îmi face un ”urs de brânză” și astfel mâncam și brânză și mămăligă. Voi cum denumeați balmoșul în copilărie?

Pentru balmoș avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 ml de iaurt natural
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina de porumb
  • 50 gr de unt, sare
  • 100-150 gr de brânză de oi

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti mămăliga – punem apa într-o cratiță sau ceaun, adăugăm untul, iaurtul și sarea și lăsăm la fiert la foc mic. Cand apa începe să fiarbă, adăugați făina de porumb (în fir subțire pentru a nu se face cocoloașe) și amestecați continuu.

reteta de balmos

Când se îngroașă mămăliga adăugați brânza sfărâmată și mai gătiți 8-10 minute la foc mic, amestecând constant.

Când este gata, balmoșul se răstoarnă pe o farfurie sau cu ajutorul unei linguri, putem forma niște ”găluște”.

Balmoșul se poate mânca ca atare sau cu smântână/iaurt/lapte bătut sau chiar cu varză murată (dacă vă place).

Voi cum mâncați balmoșul în copilărie?

Să aveți poftă!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne