Astăzi pregătim ardei umpluți pentru iarnă cu varză. Arată grozav în borcan și atunci cand sunt serviti la masă și au un gust deosebit de bun, așa că te sfătuiesc să păstrezi rețeta.
Eu o fac in fiecare an iar daca nu am ardei gras/kapia folosesc gogosari pentru ca iese extraordinar. Puteti pune ardeii cu varza in borcane mari (de 2-3 litri) sau ii puteti pune in borcane mai mici, daca ardeii sunt mai mititei si incap cate 3-4 in borcan. Spor la treaba!
Ingrediente necesare:
- Ardei – 20-30 bucăți
- 1 kg de varză tocata
- 300 gr. morcovi
- Usturoi – 2-3 catei/borcan
Pentru marinada:
- 100 ml. oţet
- 2 litri de apă
- 4 linguri de zahăr
- 3 linguri de sare
- 100 ml ulei
Preparare:
Se taie cotorul ardeilor, se curata semintele, se pun in apa clocotita 3-4 minute;
Se taie varza, se rad morcovii iar mai apoi se amesteca morcovii si varza cu mainile.
In continuare se pun 2-3 catei de usturoi in borcane sterilizate, iar apoi se pun ardei umpluti cu varza si morcovi.
Apoi, fierbeti marinada timp de 3-5 minute iar după fierbere și turnați în borcanele cu ardei, strangeti bine capacele.
Ardeii umpluți se păstrează bine in camara și arată grozav pe masă, putand fi consumati cu orice fel de friptura. Pofta buna!