Aceasta reteta de ardei murati este pentru cei care iubesc ardeii sub orice forma. Ardeii pregătiți în acest fel sunt excelenți pentru umplerea lor sau pentru folosirea in orice fel de mancare. Gătiți cu plăcere și bucurați-vă familia și prietenii.
Ingrediente necesare pentru 1 borcan de 2 litri:
- Ardei gras – 700-750 de grame
- Sare – 2 linguri (cu putin varf)
- zahăr – 2 linguri cu varf
- Oțet 9% – 3 linguri
- Apă
Mod de preparare:
Ardeiul îl spăl bine sub jet de apă.
Fac intepaturi in jurul tulpinii cu o scobitoare (cam 5-6 gauri).
Punem apa la fiert iar in acelasi timp, sterilizez capacele pentru cel putin 3 minute.
Turnam cu grija apa clocotita in borcane, peste ardei.
Se acopera cu un capac si se lasa 40 de minute. Ardeii vor absorbi apa, asa ca stai cu ochii pe ei si mai adauga apa fierbinte cand e nevoie.
După 40 de minute, scurg apa din borcane într-o cratita. Se aduce la fierbere, se adaugă sare, zahăr, oțet și se amestecă bine.
Turnam saramura în borcane, acopăr cu capace, aștept zece minute, adaug saramură și strang capacele.
Întorc borcanele cu susul in jos și le învelesc într-un prosop și aștept să se răcească complet.
Ardeii sunt gata si se pot depozita in camara. Spor la treaba!