Anghinare

0
198
Anghinare

Anghinarea nu este o legumă foarte populară în Romania, dar care numai familiile care iubesc bucătăria spaniolă și italiană sunt familiare. In Europa și în unele state americane este adesea folosita în prepararea de salate, gustări, sosuri și chiar pizza.

În primul rând, acest lucru se datorează faptului că anghinarea are un gust foarte interesant, plăcut, care aminteste ușor de gustul nucilor. Pe de altă parte, s-a demonstrat de mult timp, că această plantă conține un număr mare de substanțe care au un efect benefic asupra corpului uman, in același timp, are un conținut foarte scăzut de calorii.

Proprietăți utile și contraindicații

Această legume este considerată foarte valoroasă și utilă. Cu toate acestea, locuitorii Franței sunt cei mai activi consumatori ai săi. Francezii știu sigur ca anghinarea are multe proprietăți utile dar și contraindicații.

Anghinarea proaspeta conține o mulțime de apă pură, îmbogățită cu vitamine utile pentru organism, substanțe, minerale:

Anghinare

  • vitaminele A, E, C, K, precum și un grup indispensabil de vitamine B;
  • macroelemente: potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, calciu;
  • oligoelemente: cupru, mangan, fier, zinc, seleniu;
  • taninuri;
  • enzime și alte componente.

Este un dar pentru cei care doresc să piardă în greutate, dar nu doresc să le dăuneze sănătății. Împreună cu toate proprietățile sale utile, anghinarea conține o cantitate minimă de calorii.

În compoziția sa există substanța numita inulină. De îndată ce inulina intră în corpul uman, un număr mare de bacterii benefice încep să fie produse în mediul intestinal. Inulina reduce conținutul de zahăr din sânge.

În plus, anghinarea conține cinarine. Cu ajutorul lor, circulația cerebrală a sângelui se îmbunătățește semnificativ. Astfel, utilizarea acestei plante poate fi o excelentă metoda de prevenire a aterosclerozei. Un efect diuretic și coleretic va ajuta oamenii mai bine decât utilizarea medicamentelor.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că anghinarea poate fi contraindicată pentru consum. Principalele categorii de astfel de persoane sunt:

  • femeile însărcinate;
  • copiii care nu au împlinit vârsta de 12 ani;
  • mamele care alăptează;
  • persoanele diagnosticate cu blocaj al tractului biliar;
  • cei cu reacții alergice la componentele plantelor și intoleranța lor individuală;
  • insuficiență hepatică în formă severă, complicată.

Instructiuni de folosire

Este foarte important să se studieze în avans, așa-numita instrucțiune pentru utilizarea de anghinare. Din plante, se poate face o tinctură utilă, care are proprietăți excelente ale antioxidantului datorită conținutului în compoziția sa de cianarină.

Când intră în organism, radicalii liberi se leagă unul de celălalt și sunt îndepărtați din țesuturi. Cel mai vizibil este efectul asupra ficatului și a rinichilor. Cu un efect diuretic, lichidul din organism cu exces de săruri și radicali liberi este eliminat mai repede.

In plus, componentele din anghinarea valoroasă, pot produce bila în cantitatea necesară pentru digestia în siguranță a proteinelor și grăsimilor. Iar acei oameni care au probleme cu intestinele, anghinarea va ajuta la reducerea nivelului de formare a gazelor.

Valoare nutrițională

Până în prezent, se știe că anghinarea conține o cantitate destul de decentă de carbohidrați, proteine și grăsimi. În plus, conține substanțe valoroase precum calciu, fier, fosfați, caroten, inulină și acizi organici.

Este deosebit de important ca aceste plante să fie bogate în vitamine din grupurile C, B și P. Astfel, ele pot fi consumate atât în stare proaspătă, cât și în forma preparata.

Valoarea calorică:
  • Conținutul caloric de anghinare bruta este de 28 kcal.
  • Conținutul caloric de anghinare fiarta este de 53 kcal.
  • Proporția de proteine, grăsimi, carbohidrați: Proteine: 1,2 g. Grăsimi: 0,1 g. Carbohidrați: 6 g.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here