Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Aluat pufos pregătit la pungă – o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

by Bucătăria Mirunei
26 noiembrie
aluat pregatit la punga

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și rapide pentru a prepara pâinici sau mici gustări delicioase, această rețetă este perfectă pentru dumneavoastră! Folosind câteva ingrediente de bază, veți obține un aluat puțin și pufos, ideal pentru a fi prăjit până devine crocant și auriu.

Puteți savura aceste pâinici ca atare, cu zahăr pudră presărat deasupra, sau le puteți umple cu ingredientele preferate pentru a crea sandvișuri savuroase. Începeți cu această rețetă simplă și bucurați-vă de gustul perfect!

Ingrediente necesare:

  • 200 ml apă călduță
  • 100 ml lapte călduț
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță drojdie uscată (rapid-dizolvabilă)
  • 350 g făină

Cum se prepară:

Luați o punga rezistentă cu închidere tip fermoar.

Turnați în punga o cană de apă caldă și o jumătate de cană de lapte călduț.

Adăugați o lingură de zahăr, o linguriță de sare și o linguriță de drojdie uscată.

Închideți bine punga și amestecați conținutul cu mâinile.

Aluat pufos pregătit la pungă - o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

Apoi, turnăm în punga 350 de grame de făină cernută.

Închidem bine punga. Dacă punga nu are fermoar, o legăm pur și simplu.

Frământăm conținutul punga până când făina se amestecă bine cu lichidul.

Continuăm să frământăm punga până când făina absoarbe toată lichidul și obținem un aluat omogen.

Punem punga pe o tavă, acoperim cu un prosop și o lăsăm într-un loc cald timp de 1 oră.

După ce aluatul a crescut, deschidem punga și lăsăm aerul în exces să iasă. Apoi închidem din nou punga.

Aluat pufos pregătit la pungă - o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

Tăiem colțul punga. Mărimea chiflelelor va depinde de cât de mult tăiem, așa că este mai bine să tăiem puțin la început și, dacă este nevoie, să tăiem mai mult.

Într-o tigaie, încălzim uleiul.

Apoi, stoarcem puțin aluat din punga. Cu ajutorul unui foarfece, tăiem aluatul de restul cantității. Prajim câte 3-4 chifle deodată.

Aluat pufos pregătit la pungă - o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

Prăjim chiflele până devin aurii, apoi le întoarcem pe cealaltă parte.

Chiflele gata prăjite le scoatem cu grijă din uleiul fierbinte.

Aluat pufos pregătit la pungă - o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

Și le așezăm pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Aluat pufos pregătit la pungă - o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

Le puteți presăra cu zahăr pudră sau le puteți tăia pe jumătate și adăuga umplutura preferată: verdeață, roșii, castraveți, brânză, șuncă!

Poftă bună!

Aluat pufos pregătit la pungă - o rețetă inedită, fără să muncești prea mult

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne