Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și rapide pentru a prepara pâinici sau mici gustări delicioase, această rețetă este perfectă pentru dumneavoastră! Folosind câteva ingrediente de bază, veți obține un aluat puțin și pufos, ideal pentru a fi prăjit până devine crocant și auriu.
Puteți savura aceste pâinici ca atare, cu zahăr pudră presărat deasupra, sau le puteți umple cu ingredientele preferate pentru a crea sandvișuri savuroase. Începeți cu această rețetă simplă și bucurați-vă de gustul perfect!
Ingrediente necesare:
- 200 ml apă călduță
- 100 ml lapte călduț
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță drojdie uscată (rapid-dizolvabilă)
- 350 g făină
Cum se prepară:
Luați o punga rezistentă cu închidere tip fermoar.
Turnați în punga o cană de apă caldă și o jumătate de cană de lapte călduț.
Adăugați o lingură de zahăr, o linguriță de sare și o linguriță de drojdie uscată.
Închideți bine punga și amestecați conținutul cu mâinile.
Apoi, turnăm în punga 350 de grame de făină cernută.
Închidem bine punga. Dacă punga nu are fermoar, o legăm pur și simplu.
Frământăm conținutul punga până când făina se amestecă bine cu lichidul.
Continuăm să frământăm punga până când făina absoarbe toată lichidul și obținem un aluat omogen.
Punem punga pe o tavă, acoperim cu un prosop și o lăsăm într-un loc cald timp de 1 oră.
După ce aluatul a crescut, deschidem punga și lăsăm aerul în exces să iasă. Apoi închidem din nou punga.
Tăiem colțul punga. Mărimea chiflelelor va depinde de cât de mult tăiem, așa că este mai bine să tăiem puțin la început și, dacă este nevoie, să tăiem mai mult.
Într-o tigaie, încălzim uleiul.
Apoi, stoarcem puțin aluat din punga. Cu ajutorul unui foarfece, tăiem aluatul de restul cantității. Prajim câte 3-4 chifle deodată.
Prăjim chiflele până devin aurii, apoi le întoarcem pe cealaltă parte.
Chiflele gata prăjite le scoatem cu grijă din uleiul fierbinte.
Și le așezăm pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Le puteți presăra cu zahăr pudră sau le puteți tăia pe jumătate și adăuga umplutura preferată: verdeață, roșii, castraveți, brânză, șuncă!
Poftă bună!