Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Aluat foietaj pufos, perfect pentru plăcinte sau chifle: fiecare gospodină ar trebui să aibă rețeta asta

by Maria
4 august
Aluat pufos foietaj

Astăzi vă aducem în atenție o rețetă deosebita de aluat cu drojdie. Este moale, elastic și pufos, potrivit pentru plăcinte, gogosi, chifle, paine sau turte. Aluatul foietaj creste bine la cuptor, iar cand este prajit in ulei va avea o crusta crocanta.

Ingrediente:

  • Drojdie – 20 gr
  • lapte – 100 ml
  • apa – 100 ml
  • ou – 1 buc
  • ulei – 2 linguri
  • sare – 0,5 linguriță
  • zahăr – 1 lingură
  • făină – 350 gr

Preparare:

Pregătiți tot ce este necesar. Se încălzește apa și laptele la o temperatură de 30-40 de grade iar intr-un bol toarnă sare, zahăr și drojdie.

Turnați apă, puneti 3 linguri făină, se amestecă și se lasă un sfert de oră. Amestecul va deveni o „spuma” și va crește.

 

Adăugați restul de făină în bol si turnati apa calda, ulei (1 lingură) și lapte, amestecati putin si puneti oul intreg.

Framantati aluatul. Este putin lipicios dar este bine sa-l lucrati cu mainile unse cu ulei. Se framanta intens, timp de cel putin 10 minute, astfel incat aluatul sa devina elastic, iar acest lucru se poate realiza doar prin framantare pe termen lung.

Se unge bolul cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit la loc caldut 30-40 de minute. Aluatul va crește în volum de 2 ori.

Aluatul foietaj este gata. Este perfect pentru plăcinte, paine, turte, gogoși. Dacă plănuiți sa faceti un produs de patiserie dulce, puteți adăuga puțin mai mult zahăr sau puteți îndulci umplutura.

Gătește cu plăcere!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne