Cred ca acesta este unul dintre cele mai simple si mai gustoase aluaturi pentru turte sau placinte pentru ca este pe baza de cartofi, in care am pus si putina verdeata. Personal, coc niste turtițe mai micuțe din acest aluat insa puteti sa faceti si placinte delicioase, umplute cu carne sau cu branza sarata.
Recomand cu caldura sa incercati aluatul si mai apoi sa imi spuneti, in comentarii, cum vi s-a parut si daca il veti mai face si pentru a doua oara.
Ingrediente pentru plăcinte cu cartofi:
- cartofi – 350 g
- apa in care au fiert cartofii – 200 ml
- sare – 1 linguriță
- zahăr – 1 lingură
- drojdie uscată – 1 lingură
- ou – 1 buc
- ulei de floarea soarelui – 20 ml
- făină – 550 g
- ceapa verde – 1 legatura
- mărar – 1 legatura
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii până sunt gata și zdrobiți-i ca pentru piure. Adăugați sare, drojdie uscată și zahăr la cartofi, spargeți oul și turnați apa de la cartofi.
Amestecați bine ingredientele si se toacă mărunt ceapa verde și mararul, se adaugă la amestecul de cartofi.
Cerneți făina în compozitia de cartofi, frământați un aluat nelipicios și elastic. Se unge aluatul si recipientul cu ulei si se lasa aluatul inauntru, se acopera cu folie alimentara. După 30 de minute, frământați din nou aluatul.
Împărțiți aluatul în 16 părți egale, formați bile mici. Lăsați bilele acoperite cu folie alimentară timp de 10 minute dupa care, prajiti-le in uleiul foarte bine incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Sunt foarte bune atunci cand sunt servite calde, cu iaurt, sau chiar si reci.
Pofta buna!