Zacusca savuroasa

De ce avem nevoie pentru zacusca ?

Pentru zacusca ai nevoie de: 1,5 l ulei. 7 kg vinete, 3 kg gogosari, 2 kg ardei kapia, 1 kg ardei gras rosu, 2 kg ceapa, 1 borcan 800 gr tomate, 3 capatani de usturoi.

Cum se gateste zacusca ?

Vinetele, ardeii kapia si ardeii grasi ii coci pe gratar, ii cureti de coaja si ii lasi la scurs pana a 2a zi. Gogosarii ii tai fideluta si ii calesti in ulei 20 de minute. Apoi ii pui in sita la scurs. Ceapa curatata o tai in patru si o fierbi 15 minute, iar apa o arunci. Toate aceste ingrediente le dai prin masina de tocat si le fierbi la foc mic , impreuna cu uleiul, de la 2 la 3 ore in functie de cat de coapte au fost legumele. Daca nu ai o oala de aluminiu va trebui sa amesteci destul de des ca sa nu se prinda.

Spre sfarsitul fierberii , adaugi pasta de tomate si usturoiul zdrobit. Zacusca este fiarta atunci cand apar dare de ulei deasupra, in momentul amestecarii. Pui zacusca in borcane si acestea in tava de la aragaz. Borcanele nu se umplu pana sus pentru ca in momentul fierberii compozitia se scurge in tava . Lasi la cuptor 20 de minute, pui capacele si le acoperi cu paturi pana a 2a zi .

Scrie un comentariu sau o intrebare: