Tort Napoleon

Ingrediente pentru Tort Napoleon :

  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • ¼ lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra vanilat.

Crema: 5 galbenusuri, ½ pahar zahar, 2 linguri faina, 1¼ pahar lapte, vanilie (baton).

Cum se prepara Tortul Napoleon ?

Untul incalzit se amesteca  cu smantana, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pana cind se obtine o coca nici prea tare, nici prea moale.  Se imparte coca in trei parti egale si se intind cu facaletul  foi rotunde groase de 1 cm; se inteapa cu furculita si se coc la foc potrivit.
Cand sunt reci se ung cu urmatoarea crema.  Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana ce se face spuma.  Se adauga faina si se amesteca. Peste aceasta pasta se toarna  laptele fiert cu vanilie (laptele trebuie sa fie fierbinte), amestecand repede.

Scrie un comentariu sau o intrebare: