Tarta Proaspata cu Pepene

Pentru a pregati o tarta proaspata cu pepene ai nevoie de: 150 grame piscoturi, 125 grame de unt, 6 foi gelatina plus 1 plic, 600 grame pulpa de pepene, 100 grame de zahar, 250 ml de frisca, 1 plic de zahar vanilat, biscuiti si menta pentru ornat.

Pentru a gati tarta cu pepene trebuie sa pui piscoturile intr-o punga si le maruntesti cu un facalet apoi topesti untul si amesteci in el bucatile de piscot. Tapetezi o forma de tarta cu hartie cerata, pui amestecul si il lasi sa se raceasca. Inmoi foile de gelatina, iei cateva bilute din pulpa de pepene si le dai deoparte. Restul de pulpa trebuie sa-l pisezi si sa-l amesteci cu zaharul. Dizolvi gelatina plic si o mixezi cu compozitia cu pulpa de pepene, apoi dai totul la frigider 30 de minute. Bati spuma frisca cu zaharul vanilat si gelatina foi si o adaugi in compozitie. Pui crema de pepene pe blatul tartei, o lasi la frigider circa 4 ore si apoi ornezi tarta cu bilute de pepene, biscuiti si menta.

Scrie un comentariu sau o intrebare: