Tagliatelle cu creveti, rosii si busuioc

Din nou paste, de data asta am introdus si elementul ‘surpriza’: crevetii. Aceasta reteta poate parea complicat de preparat la inceput dar, dupa ce ai trecut de curatatul crevetilor, restul e floare la ureche.

Tagliatelle Ingrediente:

  • 750 g rosii
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 500 g creveti
  • 250 g tagliatelle
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • sare, piper
  • ulei de masline

Preparare:

Daca ai cumparat ca si mine creveti proaspeti si nu congelati (care sunt curatati, decapitati, decorticati, etc), iti sugerez sa incepi cu pregatirea lor. Ii pui intr-un vas cu apa rece si incepi sa ii cureti bine-bine (le dai jos cartilajul, le indepartezi capul si le scoti intestinele crestandu-i de-a lungul spatelui).

Rosiile le pui 2-3 minute la fiert in apa clocotita, cat sa se poata decoji usor. Apoi le tai, strecori sucul de rosii, indepartezi samburii si ii arunci. Pulpa ramasa o tai bucatele marunte si o adaugi in sucul deja strecurat. In acest suc adaugi sare, piper, otetul, busuiocul si o lingura de ulei de masline.

Intre timp, te poti apuca de paste pe care le fierbi dupa instructiunile de pe pachet.

Intr-o tigaie tefal pui o lingura de ulei de masline, adaugi crevetii iar dupa cateva minute (doua-trei) si usturoiul zdrobit. Mai prajesti crevetii aproximativ trei minute pana vezi ca li s-a schimbat culoarea in roz.

Pastele se scurg si se adauga in tigaie alaturi de creveti si sosul de rosii. Aveti mai jos un video din care va puteti da in mare seama despre cum trebuie procedat. Nu este urmata intocmai reteta folosita de mine, insa este bun sa va faceti o imagine sau cine stie poate reteta lor este chiar mai reusita decat a mea 😀

Daca iti plac fructele de mare, garantez ca aceasta reteta va fi pe placul tau. Spor la treaba si pofta buna!

1 parere . Tu ce crezi ?

Scrie un comentariu sau o intrebare: