Supe Reci de Fructe

Ingrediente pentru Supe Reci de Fructe:

  • fructe (curatate, gata de preparare) 1 kg;
  • apa 2 l;
  • zahar 150-200 g;
  • amidon 30-40 g;
  • arome (vanilie, scortisoara, razatura de lamaie, etc).

Cum se prepara Supele Reci de Fructe ?

Fructele (care pot fi dintr-un singur sort sau din mai de multe sorturi laolalta) se spala bine, se curata, se indeparteaza cotoarele sau semintele, eventual, pentru a nu se oxida, se stropesc cu putin suc de lamaie. Se fierb in apa cu aroma dorita, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit, dupa care se adauga amidonul diluat cu putina apa rece sau vin (alb sau rosu in functie de culoarea fructelor).

Se adauga zaharul (cantitatea variaza in functie de cat de dulci sunt fructele) si se continua fierberea inca cateva minute. Aceste supe de fructe se servesc intotdeauna reci.

Scrie un comentariu sau o intrebare: