Supa Tiroleza cu Galuste de Paine

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa Tiroleza:

  • paine uscata 100 g;
  • lapte 100 ml;
  • costita afumata 30 g;
  • ceapa 30 g;
  • unt 25 g;
  • un ou (50 g);
  • o lingurita de patrunjel verde tocat;
  • o lingura de faina;
  • sare si piper dupa gust;
  • supa (R 80, 81) sau consome de vita.

Cum se prepara Supa Tiroleza ?

Painea uscata, se taie felii subtiri (trebuie sa fie bine uscata, daca nu este suficient de uscata se taie felii si se introduce putin in cuptor). Se pune intr-un vas si se toarna deasupra laptele fier­binte. Se lasa 2-3 minute, pana se inmoaie bine painea. Ceapa si costita se taie marunt si se prajesc auriu intr-o tigaie cu unt, apoi se adauga peste painea inmuiata, impreuna cu patrunje­lul tocat marunt, oul si faina.
Se condimenteaza cu putina sare si piper macinat, si se amesteca totul bine. Se formeaza galus­te de forma sferica (asemanatoare cu perisoarele) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb la foc potrivit timp de 10 minute, dupa care se scot si se pun in supa sau consome fier­binte inainte de servire.

Scrie un comentariu sau o intrebare: