Supa Gulas Ungureasca – Gulyas Leves

Ingrediente pentru 6 portii de supa gulas ungureasca :

  • carne de vaca 400 g;
  • ulei 100 ml;
  • ceapa 300 g;
  • un vârf de lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • n vârf de cutit de chimen macinat;
  • maghiran 3-4 g;
  • car­tofi 200 g;
  • ardei gras verde 100 g;
  • osii proaspete sau in bulion 150 g;
  • un ou; faina 80 g;
  • sare si piper dupa gust.

Cum se prepara Supa Gulas Ungureasca ?

Carnea de vaca se spala si se taie cuburi. Uleiul se pune intr-o cratita si se incinge bine. Se pune ceapa taiata marunt si se prajeste auriu. Se adauga boiaua de ardei, cuburile de carne si pasta de rosii. Se sareaza si se prajeste totul inca câteva minute, dupa care se stinge cu apa sau supa. Se fierbe la foc potrivit, pâna ce se patrunde bine carnea, apoi se adauga chimenul, maghiranul, cartofii, ardeiul gras si rosiile, toate taiate cubulete.

Se continua fierberea si, intre timp, se face o coca din ou, faina si putina sare. Se framânta bine si se lasa câteva minute deoparte. Se rup prin ciupire bucatele mici de coca si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se adauga in ciorba spre sfâr­situl fierberii acesteia. Dupa ce toate ingredientele sunt bine patrunse, se potriveste gustul cu sare si piper macinat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: