Supa de Vita cu Galuste

Ingrediente pentru 5-6portii supa de Vita cu Galuste:

  • 1 rasol mare de vita (1-1,5 kg) ;
  • 2 cepe ;
  • 2 cartofi;
  • 2 morcovi ;
  • 1/2 telina ;
  • 1 ardei gras ;
  • 1 pastarnac ;
  • 2 radacini de patrunjel ;
  • 4 oua ;
  • 250g gris ;
  • 1 legatura patrunjel verde ;
  • sare ;
  • piper;

Cum se prepara Ciorba de Vita cu Galuste:

Se ia rasolul de vita, se spala in mai multe ape dupa care se pune intr-o oala cu apa si putina sare la fiert. Dupa ce se da in fiert, se spumeaza de cate ori este nevoie, apoi se acopera cu un capac si se lasa la fiert aproximativ o ora. Dupa 30 de minute, cand carnea este pe jumatate  fiarta, se pun cepele, pastarnacul, morcovul si radacina de patrunjel crestate, apoi cartofii si ardelul gras taiate in sferturi si se lasa la fiert. Intr-un craston se bat ouale, se pune un praf de sare si piper, apoi se adauga grisul amestecand continu pana se formeaza o pasta dar nu foarte tare. Se da oala de pe foc si cu o lingura de inos se ia din compozitie cate putin si se adauga in zeama fierbinte pentru a se forma galustele. Se pune oala la foc potrivit si se toarna peste galustele un pahar cu apa rece pentru a deveni fragede, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inca aproximativ 30 de min pana fierb galustele (se incearca din cand in cand cu furculita pentru a se vedea dak sunt moi si pufoase). Cand supa este gata se stinge focul si se adauga patrunjel tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: