Supa de varza alba

  • 100 grame varza alba
  • 50 de grame de rosii
  • 20 de grame de ceapa
  • 5 ml de ulei
  • 10 grame de smantana
  • cimbru
  • otet
  • sare
  • 300 ml de bulion de carne

Pentru a prepara supa de varza, varza alba se curata, se spala bine si se taie subtire ca fideaua. Se inabusa in ulei, impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga putina apa si cimbru tocat. Se lasa la inabusit pana se inmoaie varza, apoi se adauga rosiile spalate, curatate de coaja si taiate felii. Se lasa totul sa se inabuse inca 10 minute, dupa care se toarna bulionul de carne si se sareaza. Se mai adauga cateva picaturi de otet (dupa gust) si se lasa sa mai dea inca un clocot. La servire se adauga smantana si sare daca mai este nevoie.

Scrie un comentariu sau o intrebare: