Supa de Taitei cu Prajeala

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa de Taitei cu Prajeala:

  1. unt 50 g;
  2. ceapa 100 g;
  3. un varf de lingurita de boia de ardei dulce;
  4. o lingurita cu varf de pasta de tomate;
  5. morcov 50 g;
  6. praz 50 g;
  7. telina si albitura 100 g;
  8. taitei de casa  200 g;
  9. sare si piper dupa gust;
  10. o legatura mica de patrunjel verde;
  11. smantana (optional) 100 g.

Cum se prepara Supa de Taitei cu Prajeala ?

Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt. Se adau­ga boiaua de ardei si pasta de tomate si se pra­jesc impreuna inca putin. Se stinge cu supa si se aduce la fierbere. Se adauga zarzavatul taiat marunt si se continua fierberea inca 10 minute, dupa care se adauga taiteii de casa obtinuti conform retetei nr. 92. Se fierbe la foc mic inca 5-6 minute si apoi se potri­veste gustul cu sare si piper macinat, inainte de servire se adauga patrunjel verde tocat si, optional, smantana.

Scrie un comentariu sau o intrebare: