Supa de Rosii cu Orez

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de rosii cu orez:

  • morcov 60 g;
  • ceapa 60 g;
  • telina sau albitura 60 g;
  • ardei gras 50 g;
  • ulei 50 ml;
  • orez 50 g;
  • rosii proas­pete sau in bulion 500 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • zahar, sare si Knorr Delikat dupa gust;
  • o legatura de patrunjel verde.

Cum preparam supa de rosii cu orez ?

Zarzavatul, impreuna cu ardeiul gras se taie marunt, se caleste in ulei cu putina apa si se pune la fiert in supa (R 80, 81) sau apa, cu o lingurita de Knorr Delikat.  Se fierb  10-15 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dupa ce toate ingredientele sunt aproape fierte, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de tomate diluata cu puti­na supa.

Se continua fierberea inca 8-10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si putin zahar, inainte de servire se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: