Supa de Rosii cu Orez

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de rosii cu orez:

  • morcov 60 g;
  • ceapa 60 g;
  • telina sau albitura 60 g;
  • ardei gras 50 g;
  • ulei 50 ml;
  • orez 50 g;
  • rosii proas­pete sau in bulion 500 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • zahar, sare si Knorr Delikat dupa gust;
  • o legatura de patrunjel verde.

Cum preparam supa de rosii cu orez ?

Zarzavatul, impreuna cu ardeiul gras se taie marunt, se caleste in ulei cu putina apa si se pune la fiert in supa (R 80, 81) sau apa, cu o lingurita de Knorr Delikat.  Se fierb  10-15 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dupa ce toate ingredientele sunt aproape fierte, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de tomate diluata cu puti­na supa.

Se continua fierberea inca 8-10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si putin zahar, inainte de servire se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *