Supa de Peste – Bouillabaisse

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa de Peste:

  • peste (de preferinta oceanic) 400 g;
  • creveti sau raci (cozi) 150 g;
  • ceapa 60 g; telina 50 g;
  • mor­cov 50 g; doua foi de dafin;
  • 2-3 linguri de ulei (de masline);
  • 1-2 catei de usturoi;
  • rosii 200 g;
  • ciuperci proaspete 100 g;
  • sare si piper alb macinat;
  • vermut alb (frantuzesc – Pernod) 30 ml.

Cum se prepara Supa de Peste ?

Pestele se spala, se curata si se fileteaza (se scot bucatile de carne). Oasele, capetele si cozile, se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza si se adauga jumatate din cantitatea de ceapa si telina taiate bucati. Se adauga si foile de dafin si se fierbe totul aproximativ 30 minu­te, dupa care se strecoara printr-o sita deasa sau prin etamina umeda. Ceapa ramasa se taie inele, iar usturoiul se taie fin.

Se pun impreuna la prajit in uleiul de masline. Se stinge cu fondul (zeama) de peste, se adau­ga morcovul taiat rondele subtiri si telina ramasa taiata cubulete. Se fierbe circa 15 minute, dupa care se adauga bucatile de peste si cozile de creveti oparite si curatate de carcasa chiti-noasa. Rosiile se taie cuburi, iar ciupercile se taie lamele.

Se adauga la fiert in supa si se continua fierberea pana ce toate ingredientele sunt patrunse. Se adauga vermutul si se potriveste gustul cu sare si piper macinat. Se serveste fierbinte, cu felii de paine alba (bagheta) prajite si frecate usor cu usturoi.

Scrie un comentariu sau o intrebare: