Supa de Mere

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de mere:

  • mere 10-12 buc (aprox. 800 g);
  • putina razatura de lamaie;
  • zahar 50 g; vin alb superior 100 ml;
  • galbenus de oua 2 buc;
  • doua linguri de faina;
  • smantana dulce, nefermentata (frisca lichida) 100 ml;
  • putina sare.

Cum se prepara ?

Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa (aprox. 1,5 1) cu sare, zahar si razatura de lamaie. Dupa ce merele s-au fiert bine, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit de mare viteza. Se adauga liezonul format din galbenus de ou, faina si frisca lichida si se continua fierberea inca cateva minute la foc mic. La sfarsit se adauga vinul. Se serveste rece.

Scrie un comentariu sau o intrebare: