Supa de Legume Banateana

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa de Legume Banateana:

  1. telina si albitura 100 g;
  2. praz 100 g;
  3. unt sau margarina 100 g;
  4. bulion de legume 1,5 l;
  5. cartofi 200 g;
  6. varza alba 200 g;
  7. conopida 150 g;
  8. o lingura cu varf de faina;
  9. smantana 100 g;
  10. sare;
  11. patrunjel.

Cum se prepara Supa de Legume Banateana ?

Zarzavatul si prazul se taie marunt si se prajesc usor in jumatate din cantitatea de unt. Se toar­na supa si se aduce la fierbere, dupa care se adauga cartofii taiati cuburi, varza taiata careuri si conopida taiata bucatele.
Untul ramas se topeste, se amesteca bine cu faina si se adauga la supa, dupa ce toate legume­le s-au fiert. Se mai lasa sa fiarba 2-3 minute, dupa care se adauga smantana si se potriveste gustul cu sare. Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: