Supa de Gulii

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa de Gulii:

  • gulii 600 g;
  • ceapa 60 g;
  • ulei 80 ml;
  • trei linguri de faina;
  • smantana 100 g;
  • sare si o lingurita de Knorr Delikat;
  • patrunjel verde.
  • Galuste 3-4 buc  la o portie.

Cum se prepara Supa de Gulii ?

Guliile se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Ceapa se taie marunt si se prajeste separat intr-o craticioara cu ulei. Peste ceapa se presara faina si se prajeste totul usor, fara culoare. Rantasul rezultat se stinge cu puti­na supa si se pune peste gulii. Se continua fierberea inca 10 minute, dupa care se adauga galus-tele preparate conform retetei nr.82. Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adau­ga smantana si verdeata tocata.

Scrie un comentariu sau o intrebare: