Supa de Fasole Verde

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa de Fasole Verde:

  • fasole verde 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov si albitura 100 g;
  • ulei 30 ml;
  • o lingura de faina;
  • rosii proaspete sau in bulion 200 g;
  • sare si o lingurita de Knorr Delikat;
  • smantana 100 g;
  • o lega­tura mica de patrunjel.

Cum se prepara Supa de Fasole Verde ?

Fasolea verde se curata, se rupe in bucati mici, se spala si se pune la fiert in supa (R 80, 81) sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Ceapa si zarzavatul se taie marunt si se adau­ga la fiert. Separat se prajeste faina in ulei, pana ce prinde culoare, devenind usor 1 maronie. Se amesteca cu putina apa rece si se adauga la supa. Dupa ce s-a inmuiat fasolea, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit, dupa care se adauga smantana, se potriveste gustul cu sare si se presara patrunje­lul verde tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: