Supa de Fasole cu Paste Fainoase

Ingrediente pentru 10 portii de supa de fasole cu paste fainoase:

  • fasole 350 g;
  • ulei de masline 100 ml;
  • ceapa 100 g;
  • morcovi 100 g;
  • telina 100 g;
  • carne de porc 3-400 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 20Q g;
  • paste fainoase (macaroane) 200 g;
  • parmezan;
  • sare dupa gust.

Cum se prepara dupa de fasole cu paste fainoase ?

Fasolea se alege de impuritati, se spala (este indicat daca se poate sa o lasati timp de 10-12 ore – peste noapte – la inmuiat in apa rece) apoi se pune la fiert in apa rece. Se schimba apa de fierbere de doua ori, inlocuindu-se cu apa fierbinte. Zarzavatul se curata, se taie marunt si se prajeste in ulei. Carnea se taie cuburi si se adauga la prajit. Se adauga rosiile taiate cubulete impreuna cu sucul rezultat si putina apa. Se fierb incet 15-20 minute, dupa care se adauga in oala cu fasolea fiarta pe jumatate.

Se continua fierberea, pâna ce toate ingredientele sunt patrunse. Cu* ajutorul unei spumiere se scoate intr-un alt vas circa o treime din cantitatea de fasole, iar in locul ei se adauga acum macaroanele rupte bucatele. Pâna se fierb pastele fai­noase, fasolea scoasa se face piure cu ajutorul unei furculite sau a unui mixer cu cutit. Când macaroanele s-au fiert al dente, se retrage vasul de pe foc si se adauga piureul de fasole si par­mezanul ras. Aceasta supa trebuie sa fie densa, dar daca este prea groasa, se mai adauga la sfâr­sit putina supa sau apa. Se amesteca bine si se potriveste gustul cu sare.

Scrie un comentariu sau o intrebare: