Supa de Fasole cu Carnati Afumati

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de fasole cu carnati afumati :

  • fasole alba (sau pestrita) 300 g;
  • ceapa 60 g; ulei 50 ml;
  • un varf de lingurita de boia de ardei dulce;
  • morcov 60 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • usturoi 20 g;
  • cimbru sau tarhon dupa gust;
  • carnati afumati 200 g;
  • sare; patrunjel verde.

Cum se prepara supa de fasole cu carnati afumati ?

Fasolea se alege de impuritati, se spala (este indicat daca se poate sa o lasati timp de 10-12 ore – peste noapte – la inmuiat in apa rece) si se pune la fiert in apa rece.  Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori, inlocuindu-se cu apa fierbinte. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei. Se adauga boiaua de ardei si se prajeste
putin impreuna cu ceapa.
Dupa ce ati facut ultima schimbare a apei de fierbere, se adauga ceapa pra­jita cu boia, morcovul, telina si albitura taiate marunt si putina sare sau Knorr Delikat. Dupa ce fasolea este bine fiarta, se adauga usturoiul tocat, praful de cimbru sau tarhonul oparit si tocat, impreuna cu carnatii taiati felii. Se mai lasa la foc mic cateva minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si se adauga patrunjelul verde tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: