Supa de Ceapa – Soupe a l’Oignon

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa de Ceapa:

  • unt 80 g;
  • doua linguri de ulei;
  • ceapa 500 g;
  • doua linguri de faina; supa (R 80, 81) 2 1;
  • paine alba (bagheta) 150 g;
  • un catel de usturoi;
  • cascaval sau parmezan ras 80 g;
  • nucsoa­ra si piper dupa gust.

Cum se prepara Supa de Ceapa ?

Untul se pune la topit impreuna cu uleiul. Ceapa se taie pestisori si se pune la prajit in untul incins. Se prajeste auriu, dupa care se adauga faina.
Se prajesc impreuna inca putin, apoi se stinge cu supa si se fierbe, pana ce se inmoaie bine ceapa.
Se potriveste gustul dupa dorinta cu nucsoa­ra si piper macinat. Bagheta se taie felii subtiri si se prajeste pe tabla sau in toaster. Se freaca usor cu usturoi si se presara pe deasupra cu parmezan sau cascaval ras. Se pune in bolul cu supa si se serveste fierbinte.
Nota: pentru a da un aspect mai original acestei supe, se obisnuieste sa se introduca bolul cu supa si felii de bagheta acoperite cu cascaval, la gratinat, in cuptorul incins.

Scrie un comentariu sau o intrebare: