Supa Crema de Sparanghel

Ingrediente pentru Supa Crema de Sparanghel:

  • sparanghel 3-400 g,
  • o felie de lamaie (1/8),
  • putina sare,
  • o lingura de zahar si 30 g de unt pentru fierberea sparanghelui.

Pentru crema:

  • unt 100 g;
  • praz (numai partea alba) 100 g;
  • telina 50 g;
  • faina 80 g;
  • fond (zeama de la fierberea sparanghelui) 1,8 1;
  • smantana dulce nefermentata (frisca lichi­da) 200 g;
  • un galbenus de ou;
  • suc de lamaie 30 ml;
  • sare, zahar si nucsoara dupa gust.

Cum se prepara Supa Crema de Sparanghel ?

Sparanghelul se curata bine de coaja si se pune la fiert in apa cu sare, zahar, unt si lamaie. Se fierbe 10 minute dupa care se scoate si se taie bucatele. Se prepara crema conform retetei de baza de la cap.
Astfel prazul si telina se taie marunt si se calesc intr-o craticioara cu unt. Se presara faina, se prajeste scurt impreuna cu prazul si telina, apoi se adau­ga fondul de sparanghel (rece sau usor temperat). Se amesteca pentru a nu forma cocoloase si se fierbe 10 minute. Se adauga sparanghelul si se continua fierberea inca cateva minute. Se adauga liezonul format din galbenus de ou cu smantana, dupa care se potriveste gustul cu sare, zahar, suc de lamaie si nucsoara. Se serveste fierbinte.

Scrie un comentariu sau o intrebare: