Supa Crema de Spanac

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de spanac:

  • unt 100 g;
  • ceapa 60 g;
  • doua linguri de faina;
  • supa (R 80, 81) 1,5 1;
  • spanac 4-500 g;
  • un galbe­nus de ou;
  • smantana 100 g;
  • un catel de usturoi;
  • sare, piper macinat si nucsoara dupa gust;
  • cru­toane de paine prajita (R 102).

Cum se prepara supa de spanac ?

Ceapa se taie marunt si se prajeste auriu intr-o craticioara cu unt. Se presara faina si se prajes­te scurt, fara a se colora. Se stinge cu supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat si se aduce la fierbere. Dupa ce a dat in fiert, se adauga spanacul spalat bine in mai multe ape. Dupa ce s-a fiert bine, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit de mare viteza.

Se adauga liezonul format din galbenus de ou si smantana, se potri­veste gustul cu sare, piper, nucsoara si putin usturoi pisat. Se fierbe totul inca cateva minute la foc mic si se serveste fierbinte cu crutoane de paine prajita.

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
Loading...

Scrie un comentariu sau o intrebare: