Supa Crema de Spanac

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de spanac:

  • unt 100 g;
  • ceapa 60 g;
  • doua linguri de faina;
  • supa (R 80, 81) 1,5 1;
  • spanac 4-500 g;
  • un galbe­nus de ou;
  • smantana 100 g;
  • un catel de usturoi;
  • sare, piper macinat si nucsoara dupa gust;
  • cru­toane de paine prajita (R 102).

Cum se prepara supa de spanac ?

Ceapa se taie marunt si se prajeste auriu intr-o craticioara cu unt. Se presara faina si se prajes­te scurt, fara a se colora. Se stinge cu supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat si se aduce la fierbere. Dupa ce a dat in fiert, se adauga spanacul spalat bine in mai multe ape. Dupa ce s-a fiert bine, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit de mare viteza.

Se adauga liezonul format din galbenus de ou si smantana, se potri­veste gustul cu sare, piper, nucsoara si putin usturoi pisat. Se fierbe totul inca cateva minute la foc mic si se serveste fierbinte cu crutoane de paine prajita.

Scrie un comentariu sau o intrebare: