Supa Crema de Rosii

Ingrediente pentru 5-6portii de supa de rosii:

  • unt 50 g (sau ulei 50 ml);
  • ceapa 40 g;
  • un catel de usturoi;
  • doua linguri de faina;
  • rosii proaspe­te sau in bulion 450 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • apa sau supa (R 80, 81) 1,5 1;
  • putin zahar, busuioc, piper si sare dupa gust;
  • o legatura mica de patrunjel verde

Cum se prepara supa de rosii ?

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc auriu in unt sau ulei.
Se presara faina si se prajeste usor, fara a se colora. Se stinge cu supa sau apa cu putin Knorr Delikat si se adauga pasta de rosii si rosiile curatate de pielite si seminte. Se condimenteaza cu sare, zahar, piper si busuioc,  se  fierbe   10-15  minute,  dupa care se paseaza printr-o sita deasa, inainte de servire,  se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
Daca doriti, puteti adauga smantana inain­te de servire.

Scrie un comentariu sau o intrebare: