Supa Crema de Raci – Creme d’Ecrevisses

Ingrediente pentru Supa Crema de Raci:

  • raci (minim) 12 buc;
  • unt 50 g;
  • ulei 50 g;
  • ceapa 50 g;
  • praz 50 g;
  • telina 50 g;
  • albitura 50 g;
  • morcov 50 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • coniac 25 ml;
  • vin alb sec 100 ml;
  • galbenus de ou 2 buc;
  • doua linguri de faina;
  • smantana dulce nefermentata (frisca lichida) 200 g;
  • sare dupa gust;
  • unt 25 g.

Cum se prepara Supa Crema de Raci ?

Racii se curata cu peria si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se curata de intestine prin desprinderea lobului central din varful cozii. Se introduc in apa clocotita si se fierb timp de cateva minute. Se pun la prajit intr-o cratita cu grasime incinsa (unt si ulei). Se adauga legu­mele taiate cubulete si se prajesc impreuna la foc viu. Se adauga coniacul si se flambeaza, apoi se adauga pasta de tomate si se prajeste scurt impreuna cu celelate ingrediente. Se stinge cu vin si apa sau supa de peste. Daca doriti, puteti adauga acum si cateva firisoare de sofran. Se fierbe totul cam 10-15 minute, dupa care se scot racii iar zeama se strecoara. Se scoate carnea din clesti si cozi cu ajutorul unei foarfece. Se pastreaza deoparte cate 1-2 cozi pentru fiecare portie, iar restul se taie marunt si se pune la loc in zeama.

Separat se prepara liezonul din galbenus de ou, faina si smantana. Se adauga usor in zeama, se amesteca si se aduce din nou la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de cateva minute, ameste­cand ocazional. Se potriveste gustul cu sare. La sfarsit se adauga cateva cubulete de unt. Se adauga cozile de raci si se serveste fierbinte.

Scrie un comentariu sau o intrebare: