Supa Crema de Pui

Ingrediente pentru 5-6portii de supa crema de pui:

  • carne (piept) de pui 350 g;
  • bulion de pui (R 81) 2 1;
  • unt 100 g;
  • 2-3 linguri de faina;
  • lapte 100 ml;
  • sare, nucsoara si piper macinat dupa gust;
  • smantana 100 g;
  • o legatura mica de patrunjel verde;
  • crutoane de paine prajita.

Cum se prepara Supa Crema de Pui ?

Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-o craticioara. Se adauga faina si se prajeste usor, fara sa se coloreze. Se toarna laptele rece in fir subtire si se amesteca continuu cu un tel. Se adauga supa de pui si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa. in cazul ca s-au format cocoloase,
treceti supa printr-o strecuratoare. in timpul fierberii trebuie amestecat cu grija in supa, pentru ca are tendinta sa se lipeasca si sa se afume. Carnea de pui se poate pregati in mai multe moduri. Puteti de exemplu sa fierbeti carnea taiata bucatele in supa ce urmeaza a fi utilizata la obtinerea cremei, sau, luati un piept de pui, taiati-i cubulete sau fasii subtiri
si prajiti-i scurt intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Se adauga un praf de sare si piper macinat si se prajeste la foc viu, pana se rumeneste putin. in loc de supa de pui puteti
folosi apa cu 3-4 cuburi de concentrat natural de pui Knorr). Se adauga carnea in crema, se fierbe totul la foc mic inca cateva minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si nucsoara.

La sfarsit se adauga cubulete mici de unt pentru a nu se forma crusta deasupra. inainte de servire se adauga smantana, crutoane de paine prajita si patrunjel verde tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: