Supa Crema de Mazare

Ingrediente pentru 5-6 portii supa de mazare:

  • unt 100 g;
  • ceapa 60 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • supa (R 80, 81) 1,5 1;
  • mazare verde (proaspata sau din conserva) 400 g;
  • un galbenus de ou;
  • smantana 100 g;
  • sare si piper dupa gust;
  • crutoane de paine prajita.

Cum se prepara supa de mazare ?

Ceapa, telina si albitura se taie marunt si se prajesc auriu intr-o craticioara cu unt. Se stinge cu supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat si se aduce la fierbere. Se adauga mazarea spalata si scursa de apa si se fierbe pana ce aceasta este bine patrunsa. Se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit si se adauga Rezonul format dintr-un galbenus de ou si smantana. Se condimenteaza si se fierbe inca cateva minute la foc mic. Se serveste fierbinte cu crutoane de paine prajita.

Scrie un comentariu sau o intrebare: