Supa Crema de Legume

Ingrediente pentru 5-6 portii de Supa Crema de Legume:

  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina 50 g;
  • praz 100 g;
  • cartofi 300 g;
  • maza­re 100 g;
  • smantana 150 g;
  • un galbenus de ou;
  • unt 50 g;
  • sare si o legatura mica de patrunjel verde;
  • crutoane de paine prajita.

Cum se face Supa Crema de Legume ?

Morcovul se taie in bucati, iar cartofii si * telina se taie cuburi. Ceapa si prazul se taie in doua si se pun la fiert in supa impreuna cu toate celelalte legume. Dupa ce s-au fiert bine, se scot si se paseaza (se trec prin pre­sare printr-o sita deasa), cu exceptia cepei, care se arunca.
Piureul rezultat se pune inapoi in supa si se fierbe la foc mic inca cateva minute. Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si putina supa fierbinte, apoi se toarna treptat in crema. Se amesteca bine, se adauga untul si se potriveste gustul cu sare. Dupa dorinta fiecaruia se poate adauga piper si nucsoara macinata, inainte de servire se adauga patrunjel proaspat tocat si crutoane de paine.

Scrie un comentariu sau o intrebare: