Supa Crema de Conopida – Veloute Dubarty

Ingrediente pentru Supa Crema de Conopida:

  • unt 100 g;
  • praz (numai partea alba) sau ceapa 100 g;
  • telina 50 g;
  • conopida 4-500 g;
  • faina 80 g;
  • supa (R 80, 81) 1,8 1;
  • smantana 200 g;
  • un galbenus de ou;
  • sare, piper alb macinat si nucsoara dupa gust.

Cum se prepara Supa Crema de Conopida ?

Conopida se desface in buchetele mici, se spala si se pune in apa rece cu sare (pentru a determina eventualele insecte sa iasa). Dupa 5-6 minute se scoate si se pune la fiert intr-un litru de supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Prazul si telina se taie marunt si se calesc separat intr-o crati-cioara cu unt. Se presara faina, se prajeste scurt impreuna cu celelalte legume, apoi se adauga putina supa rece si se amesteca pentru a nu forma cocoloase. Se adauga si supa in care a fiert conopida (cu tot cu conopida) si se fierbe inca cateva minute pana ce toate ingredientele sunt patrunse. Se scot cateva buchetele de conopida mai frumoase, pentru a fi folosite ca garnitura, iar supa ramasa se paseaza. Se adauga liezonul format din galbenus de ou cu smantana, dupa care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga bucatelele de conopida pastrate si se mai lasa 2-3 minute la foc mic. Se serveste fierbinte.

Scrie un comentariu sau o intrebare: