Supa Crema de Ciuperci

Ingrediente pentru 5-6portii  Supa Crema de Ciuperci:

  • unt 100 g;
  • doua linguri de faina;
  • lapte 500 ml;
  • supa (R 80, 81)1,5 1;
  • ciuperci proaspete sau conservate 200 g;
  • ceapa 30 g;
  • sare si usturoi dupa gust;
  • smantana 100 g;
  • crutoane de paine prajita si o legatura de patrunjel verde.

Cum se face  Supa Crema de Ciuperci ?

Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-o craticioara. Se adauga faina si se prajeste usor, fara sa se coloreze. Se toarna laptele rece in fir subtire si se amesteca continuu cu un tel. Se adauga supa si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa.
Daca folositi ciuperci din conserva, puteti inlocui o parte din supa cu apa de la ciuperci. In cazul in care s-au format cocoloase, folositi o strecuratoare. in timpul fierberii trebuie amestecat cu grija in supa, pentru ca are tendinta sa se lipeasca si sa se afume. Separat se pune la incins canti­tatea de unt ramas, se prajesc ceapa si ustu-roi’ul taiate foarte fin si ciupercile taiate lamele. Dupa ce s-au prajit usor, se adau­ga in crema, se continua fierberea inca 5-6 minute si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper macinat, inainte de servire se adauga smantana, crutoane de paine prajita si patrunjel verde tocat.

1 parere . Tu ce crezi ?

Scrie un comentariu sau o intrebare: