Supa Crema de Cartofi – Kartoffelsuppe

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa crema de cartofi:

  • cartofi 600 g;
  • ceapa 100 g;
  • praz 100 g;
  • telina 100 g;
  • unt 50 g;
  • supa (R 80, 81) 1,5 1;
  • smantana dulce nefermentata (frisca lichida) 50 ml;
  • sare, piper si maghiran dupa gust;
  • putin suc de lamâie si patrunjel sau ceapa verde.

Cum preparam supa crema de cartofi ?

Ceapa se taie marunt si se caleste auriu intr-o craticioara cu unt. Se adauga prazul si teli-na taiate cubulete, se calesc impreuna inca putin, dupa care se adauga cartofii taiati cubulete. Se stinge cu supa. Se fierbe la foc mic, pâna ce toate ingredientele sunt patrunse, apoi se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit.

Se pune din nou pe foc si se potriveste gustul cu sare, piper, maghiran si putin suc de lamâie. Se mai fierbe câteva minute, iar la sfârsit se adauga smântâna si cateva cubulete de unt. inainte de servire se adauga patrunjel sau frunze de ceapa verde tocate marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: