Supa Crema de Cartofi cu Morcovi

Ingrediente pentru 5-6portii de Supa Crema de Cartofi cu Morcov

  • morcov 200 g;
  • ceapa 60 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • cartofi 500 g;
  • smantana 100 g;
  • un galbenus de ou;
  • unt 50 g; sare, nucsoara si piper alb macinat dupa gust;
  • o legatura mica de patrunjel verde si crutoane de paine prajita. 

Cum se prepara Supa Crema de Cartofi cu Morcovi ?

Ceapa se curata si se taie in doua, morcovul, telina si albitura se taie felii. Se pun la fiert in supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa aproximativ 10-12 minu­te se adauga cartofii taiati felii. Se fierb toate ingredientele bine, apoi ceapa se scoate, iar celelalte legume se paseaza printr-o sita deasa. Se dilueaza cu supa de fierbere si se adauga liezonul compus din smantana si galbenus de ou. Se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se potrives­te gustul cu sare, nucsoara si piper macinat. Untul se taie cubulete si se pune deasupra pentru a nu forma crusta. inainte de servire se adauga crutoane de paine prajita si patrunjel verde tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: