Sarlota de fructe

Ingrediente sarlota de fructe:

  • 2 pahare zeama de fructe proaspat pregatita si strecurata
  • 200 g zahar
  • 500 g frisca,
  • 9 foi gelatina.

Cum se prepara sarlota de fructe ?

Se incalzeste zeama de fructe (caise, capsuni, coacaze, fragi,  piersici, zmeura), se adauga zaharul si se tine pe foc pana  se topeste zaharul, fara sa fiarba. Se ia de la foc si se adauga gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda, se amesteca  bine si se lasa sa se racoreasca. Cind compozitia mai este putin calda, se pune frisca, se amestecasi se toarna  in forma  de sarlota.

Se tine la gheata cîteva ore. inainte de a servi se introduce forma intr-un vas cu apa fierbinte (numai pentru o clipa) si se rastoarna pe farfurie.

Scrie un comentariu sau o intrebare: