Saramura de Pui cu Rosii

Ingrediente pentru 5/6 portii de Saramura de Pui cu Rosii:

  • carne de pasare 600 g;
  • ceapa 100 g;
  • ardei gras 400 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 450 g;
  • sare si o lingurita de Knorr Delikat;
  • 2 catei de usturoi;
  • o legatura mica de patrunjel.

Cum se prepara Saramura de Pui cu Rosii:

Carnea de pasare se curata, se spala, se portioneaza si se pune la prajit pe gratarul incins. Ardeii grasi se coc pe acelasi gratar, dupa care se introduc in apa rece si se decojesc.
Se curata, se taie marunt si se pun la fiert intr-o oala cu apa impreuna cu ceapa toca­ta marunt si bucatelele de pui prajit. Se adauga o lingurita de Knorr Delikat si se fierbe incet la foc mic timp de 10-15 minute. Dupa aceea se adauga rosiile decojite si tocate marunt si se continua fierberea inca 10 minute.
Se opreste focul, se adauga usturoiul strivit si se potriveste gustul cu sare. inainte de servire se presara patrunjel verde tocat marunt. Aceasta supa se serveste obligatoriu cu mamaliguta fierbinte.

Scrie un comentariu sau o intrebare: