Salau polonez

Ingrediente pentru salau polonez:

  • 1 kg salau
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 3-4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • unt
  • 1 lingurita faina
  • patrunjel tocat
  • sare
  • zeama de lamaie
  • sfecla rosie.

Se curata, se spalasi se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. cand este fiert, se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu bagare de seama, pentru a nu-i strica forma. Se aseaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamaie.

Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert, se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smantana.

Se trage cratita la marginea masinii, se pun in ea cartofii taiati cuburi, sarea, si se amesteca. Apoi se toarna peste peste, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. in jurul pestelui se aseaza sfecla rosie fiartasi tinuta in otet.

Scrie un comentariu sau o intrebare: