Salau mic pane

Ingrediente pentru salau mic pane :

  • 1 kg salau mic
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 lingura
  • lapte
  • pesmet,
  • sare
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei.

Cum se prepara salaul mic pane  ?

Se curata salaii, se spala, se sareazasi se lasa sa stea o jumaate de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin oul batut cu o lingura de lapte, prin faina, apoi din nou prin ou si prin pesmet.

Se tine pestele cu o mana de cap, iar cu cealalta mina de coadasi se tavaleste bine prin pesmet, astfel incat sa fie peste tot si uniform îmbracat in pesmet. Se prajeste in ulei incins, la foc mic, pentru ca sa se rumeneasca frumos, fara sa se arda. Se aseaza pe farfurie si se garniseste cu lamaie taiata sferturi.

Scrie un comentariu sau o intrebare: