Salau cu orez in aluat

Ingrediente pentru salau cu orez in aluat :

A l u a t u l : 50 g drojdie, 1 ou, 1 pahar lapte, ½ lingura zahar, ½ lingurita sare, ½ pahar unt topit, untura sau ulei, faina cat cuprinde.
U m p l u t u r a: 1 pahar orez , 2 pahare lapte, 1 pahar apa, 3 linguri unt, 3 oua rascoapte, 500 g salau, un varf de cutit piper negru, sare.

Cum se prepara salaul cu orez in aluat ?

Se face plamadeala din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea si grasimea un aluat potrivit de moale. Cat timp seodihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic, orezul cu laptele, apa si sarea. cand orezul ramine aproape fara zeama, se adauga piperul si untul si se lasa sa se raceasca.

Salaul se curata inlaturind absolut toate oasele, se taie fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s-a racit.

Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului Prima foaie se aseaza pe fundul unei forme pentru copt unse, ridicand putin marginile aluatului.

Se asterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura,peste el ouale rascoapte taiate rotogoale, iar peste oua fîsiile de salau. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cald, taiat patrate.

Scrie un comentariu sau o intrebare: