Salata de scrumbii sarate cu ceapa

Ingrediente pentru salata de scrumbii sarate cu ceapa:

  • 2 scrumbii mijlocii,
  • 3 cepe mari,
  • 100 g masline,
  • 2–3 linguri ulei,
  • 2–3 linguri otet.

Cum se prepara salata de scrumbii sarate cu ceapa:

Se despica scrumbiile pe burta, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5–6 ore. Se spala apoi in apa rece, se curata de pielita tragind–o de la cap la coada, se scoate sira spinarii cu toate oasele mari, se taie in bucati late de doua degete care se aranjeaza apoi una linga alta pe o farfurie lunga, astfel incît sa dea impresia ca scrumbiile sunt intregi. Ceapa dinainte curatatasi tinuta la apa rece se taie, cu un
cutit bine ascutit, rotogoale cît se poate de subtiri. Se aseaza rotogoalele in jurul pestelui, iar peste ele maslinele fara sîmburi. Se stropeste cu ulei si otet.

Scrie un comentariu sau o intrebare: