Salata de boeuf

Ingrediente Salata de boeuf:

  • 4–5 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastîrnac (facultativ),
  • 1 telina mare
  • o mina de mazare
  • 2 castraveciori acri
  • 250 g piept de gaina sau carne macra de vaca
  • sare.

Maioneza : 1 galbenus rascopt, 3 galbenusuri crude, 250 g ulei, 1 lingura mustar, 1 lingura zeama de lamaie. Cum se prepara salata de boeuf ?

Cea mai buna salata de boeuf se obtine fierbind zarzavatul împreuna cu carnea (supa). Cartofii si zarzavatul fiert se taie cuburi mici. Tot astfel carnea si castraveciorii. Se pun toate intr–un castron, se adauga mazarea. Se sareazasi se lasa sa stea pana ce se pregateste maioneza.

Un galbenus rascopt se da prin sita, se pune intr–un castron, se adauga putin ulei si se freaca cu lingura, apoi se pune un galbenus crud si se adauga cate putin ulei, amestecand fara intrerupere in acelasi sens. cand incepe sa se ingroase, se mai adauga un galbenus crud si din nou cate putin ulei.

Se procedeaza astfel pana cand s–au pus toate galbenusurile si tot uleiul, apoi se adauga mustarul, putin cate putin si amestecand mereu, si zeama de lamaie procedind tot astfel. Trei sferturi din maioneza pregatita se amesteca cu zarzavatul si carnea taiate, se potriveste de sare si se aseaza pe o farfurie sau un platou. Se netezeste frumos cu cutitul si se îmbraca cu restul de maioneza.

Se garniseste cu cateva masline, cu albus de ou fiert tare, cu felii de ou rascopt, cu gogosari, patrunjel verde etc., din care gospodina va face diferite desene si flori, dupa gustul si priceperea sa.

2 pareri . Tu ce crezi ?

Scrie un comentariu sau o intrebare: